Tilbakeblikk og erfaringer fra Europa

Kommentarer fra hovedtrener og fungerende daglig leder

Foto: LSK Kvinner

Sist oppdatert: 14. mar 2021 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

LSK Kvinners Europa-eventyr stoppet til slutt i mesterligaens 8-delsfinale. Etter dobbeltoppgjøret mot Wolfsburg kan likevel birdsa dra hjem med hevet hode og stolthet i behold. Etter endt uke i Europa høster både trenerteam, spillergruppe og administrasjon gode erfaringer av opplevelsene på kontinentet.

Selv om fjorårets mesterligafinalist ble for sterk, ga ikke romerikingene seg uten real kamp. Etter første oppgjør levde fortsatt håpet om avansement. Selv om kampen endte med 2-0-tap i Tyskland satte man til tider press på motstanderen og fikk troen på at en snuoperasjon ikke var umulig.

Les mer: Kampreferat fra første 8-delsfinale mot Wolfsburg

Grunnet coronasituasjonen dro deretter birdsa direkte på treningsleir til Ungarn, hvor man en uke senere spilte returoppgjøret. Oppladningen ble en suksess med opphold på et høykvalitets hotellkompleks og gode økter inn mot den avgjørende kampen.

Les mer: Stemningsrapport fra treningsoppholdet i Europa

Returoppgjøret som var LSK Kvinners «hjemmekamp» ble spilt på Gyrimoti Stadion i Györ. Dessverre scoret Wolfsburg to raske mål rett før pause og mye av spenningen forsvant ut av kampen.

Les mer: Kampreferat fra andre 8-delsfinale mot Wolfsburg

Les mer: Sofakampen ble en suksess – disse bidro

Helhetlig sitter man likevel igjen med positive opplevelser. Man fikk godt sportslig utbytte og høstet nye erfaringer fra Champions League. Hjemme i Norge igjen ventet coronatest, karantene og refleksjoner om uka i Europa.

Logistikk og samarbeid

Fungerende daglig leder May Gulbrandsen forteller om bakgrunnen for den spesielle logistikken i 8-delsfinalene.

– Vi visste vel allerede før trekningen var et faktum at det var en reell mulighet for at vår hjemmekamp måtte spilles utenfor Norges grenser. Etter hektiske dager og tett dialog med UEFA samt NFF, seilte Ungarn opp som det beste og rimeligste alternativet.

Mange har nok lurt på hvordan det er å reise med et stort følge i et corona-tynget Europa. May forteller hvordan planlegging og samarbeid likevel gjorde turen gjennomførbar.

– Alt var nøye planlagt før vi reiste hjemmefra i forhold til smittevernrestriksjoner, samt regler og tiltak i de landene vi skulle innom. Her fikk vi fantastisk god hjelp fra Connections som er vår samarbeidspartner.

– Takket være god planlegging og gode forberedelser gikk hele turen på skinner. Vi følte oss trygge og godt ivaretatt overalt, ikke minst opplevde vi at UEFAs såkalte «back to play-protokoll» nøye ble etterfulgt, både på fotballstadion og på hotellene.

Til slutt retter Gulbrandsen en stor takk til alle som har støttet klubben økonomisk den siste tiden.

– Baksiden av medaljen her, er vel innhugget i en allerede stram klubbøkonomi. Vi er derfor enormt glade for alle som har vist sin støtte og gitt oss verdifulle bidrag. Våre fantastiske sponsorer og alle våre trofaste følgere, medlemmer og støttespillere. Det betyr mer enn dere aner og vi er evig takknemlige!

Sportslig fokus

Hovedtrener Knut Slatleim forteller hvordan det fotballfaglige har vært i fokus under turen.

– Sportslig har det vært en uke med optimale forutsetninger og meget gode fasiliteter. Vi har fått brukt tiden sammen til å bli enda bedre kjent både på og utenfor banen. Hotellene, maten og logistikken har også vært meget bra. Å få en sånn uke sammen gjorde forberedelsene til kamp utmerket.

Knut legger særlig vekt på hvordan kampene og treningsuka er noe man  kan bygge videre på.

– Jeg er sikker på at dette vil styrke oss inn i årets sesong. Kampene mot Wolfsburg har gitt oss erfaringer vi må ta med oss hjem og inn i treningsarbeidet. Det er deler av spillet både relasjonelt og individuelt som må bli enda skarpere for å kunne utfordre på dette nivået. Samtidig sitter man med en følelse av at avstanden ikke er for stor til at vi skal kunne strekke oss etter det.

– Over to kamper gir vi Wolfsburg reelle utfordringer både offensivt og defensivt. Det er veldig gledelig å se at vi kan lykkes med det på dette nivået. Vi var naturlig nok litt skuffet over at avansementet røk og spesielt timingen på scoringene i det andre oppgjøret.

Videre ser Slatleim frem til å bruke erfaringene inn mot det hjemlige spillet.

– Jeg er sikker på at disse kampene gjør oss sterkere både sportslig og som gruppe. Nå skal vi komme oss gjennom karantenen vår og jobbe knallhardt for å oppnå våre målsetninger i de nasjonale turneringene.

 

VI OSS SAMMEN


Les hva Toppserien skrev etter dobbeltoppgjøret mot Wolfsburg