Ingen farvel til Europa – men på gjensyn

Kampreferat returoppgjøret mot Wolfsburg

Foto: LSK Kvinner

Sist oppdatert: 12. mar 2021 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

Kampreferat av Tom Arne Stormo


LSK Kvinner – Wolfsburg  0-2 (0-2)

Spillerne hadde troen på avansement inn i kampen. I løpet av førsteomgangen fortsatte denne troen, men ble knust rett i forkant av dommerens pausesignal. Igjen står en fattet spillergruppe med stor motivasjon for å ta med erfaringene inn i seriespillet for å igjen kunne spille i Europa.

Hovedtrener Knut Slatleim hadde gitt de samme 11 tilliten fra start som fra forrige oppgjør. Den unge benken så også lik ut, men uten Mia Authen som slet med en lårskade. De samme 11 hadde fått tillit, og det hadde også den samme strukturen.

Analysen hadde vist en god kontroll defensivt og gode kontringsrom offensivt, så hovedtrener så ingen grunn til å forandre kun for å forandre. I bakhodet lå en formasjonsendring i 2.omgang for å ofre enda mer fremover.

Det første kvarteret var et positivt kvarter sett med våre øyne. Laget turte å stå høyt og det ga noen gode muligheter for kontring der vi enten kom til innlegg eller var i nærheten av å kunne avslutte angrepene. Det var dog Wolfsburg som skulle få de to første mulighetene etter henholdsvis 16. og 18.minutter.

Tidligere «Bird» Ingrid Syrstad Engen fikk litt for god tid utenfor 16-meteren og tvang Norstrøm ut i full strekk. Like etter er det den tyske tanksetteren Popp som får ballen på 11.meter, men ballen går ut til corner via et LSK Kvinner-ben.

De neste femten minuttene følger et par halvfarlige cornere hjemmelaget før tyske Huth får en enorm mulighet i det 29.minutt. Helt alene står hun på straffemerket etter et innlegg, men bredsider ballen utenfor og hjemmelaget slipper med skrekken.

Ti minutter senere får Vanhaevermaet avsluttet etter en corner, men forsøket blir blokkert. I etterkant følger det noen minutter som knuser «Birdsa» sine muligheter for avansement.

Etter et mislykket forsøk på å gå høyt får Wolfsburg flyttet ballen over til sin venstre side. Innlegget kommer mot bakre der Wolter har løpt seg fri. Hun tvinger frem en redning fra Norstrøm, men ballen er allikevel på vei mot mål. Gausdal prøver å klarere, men klarer kun å forlenge ballen inn i mål og bortelaget har tatt ledelsen.

Like etter får nevnte Syrstad Engen en ny mulighet til å lade skuddbeinet. Blir spilt fri skrått inne i feltet og fyrer av en markkryper som smeller i lengste stolpe utenfor rekkevidden til Norstrøm.
Hjemmelaget går til pause med en nesten umulig oppgave, da de må score fem mål for å avansere.

Pausepraten bærer preg av en skuffet gjeng, men med et klart mål om å stå opp for hverandre og prøve å få med seg et resultat. En konsekvens av dette blir en formasjonsendring der Linberg i større grad skal støtte Haug i angrep.

Andre omgang bærer preg av en del bytter, men også action foran begge målene. Norstrøm på ene banehalvdelen varter opp med et par kvalifiserte gode muligheter, mens Haavi på motsatt side kommer til gode innleggsforsøk som hjemmelaget ikke makter å være først på. Det nærmeste «birdsa» er scoring er nettopp etter et par innlegg fra venstre.

Etter 80.minutt finner Haavi vår spiller nummer 10, Linberg, i feltet. Hun får på mesterlig vis tatt ned ballen og med ryggen i mål forsøker hun seg på et brassespark, dessverre midt på den polske keeperen i Wolfsburg-buret.

Noen minutter senere er Haavi nok en gang fri på venstre og innbytter Kyvåg har løpt seg helt fri i feltet, innlegget er dessverre noe upresist og nok en gang havner den i fanget på Kiedrzynek.

Kampen ebber ut og Wolfsburg tar seg videre. Verdt å nevne er debuten til lokale Mille Ivi Christensen samt CL-debuten til også lokale Casandra Lüthcke. Vi avslutter kampen med hele seks lokale unge spillere, noe som lover godt for fremtiden.

LSK Kvinners lag mot Wolfsburg:

Ida Norstrøm

Cathrine Dahlström (Casandra Lüthcke fra 89 min) – Malin Brenn – Ina Gausdal – Justine Van Haevermaet – Emilie Woldvik.

Camilla Linberg (Mille Ivi Christensen fra 81.min) – Isabel Bachor (Thea Kyvåg fra 71.min) – Nora Eide Lie – Emilie Haavi

Sophie Haug

VI OSS SAMMEN


Les stemningsrapporten fra birdsa i Europa her

Sofakampen ble en suksess – les mer her

Les hva Toppserien skriver om returoppgjøret mot Wolfsburg her

Les kampreferatet fra det første oppgjøret mot Wolfsburg her