MODEN OPPTREDEN BORTE MOT WOLFSBURG

Kampreferat av Tom Arne Stormo

Wolfsburg – LSK Kvinner 2 – 0 (1-0)

Når man i etterkant av en tellende kamp  på bortebane mot fjorårets Champions League-finalist sitter igjen med en følelse av skuffelse, at man hadde fortjent å få med seg mer, sier det mye om innsatsen spillerne la ned i onsdagens kamp.

Kampen i seg selv kunne ikke fått en verre start for vår del. Et innlegg som Ida tror hun har klart å fiste over til corner danser på tverrliggeren tre ganger før den detter ned i beina til Popp. Hun får en enkel oppgave med å sette 1-0.

Spillerne rister straks av seg skuffelsen og det tar ikke lang tid før man produserer et par gode sjanser. Camilla fyrer av et skudd fra utenfor 16-meteren som keeperen gir retur på før Nora like etter header en corner mot mål, men igjen får Kiedrzynek i Wolfsburg-målet hendene på ballen.

I etterkant av dette må Ida også ut i full strekk på et skudd fra Rolfö før samme spiller noen minutter senere får stå litt for alene i boks og styre en ball i stanga.

Vi ligger disiplinerte og tålmodige i vår 5-4-1 og nekter Wolfsburg mange av de rommene vi ville nekte de. Samtidig tar vi de kontringsmulighetene som dukker opp. Like før pause slår Camilla igjennom Emilie Haavi som er alene med keeper, assistentdommeren er dessverre litt for ivrig med flagget og vinker feilaktig av for offside.

Rett før hvilen får vi en stor dobbeltmulighet når Emilie Haavi igjen drar seg forbi på venstre og ballen ender opp hos Malin som har kommet opp fra sin midstopperposisjon, skuddet blir blokkert men ender til slutt opp hos Nora som får lade sin gode skuddfot. Dessverre for vår del får igjen Kiedrzynek opp hånda og redder Wolfsburg fra baklengs.

Andre omgang fortsetter med samme kampbilde der Wolfsburg har mye ball, mens vi venter på det enorme kontringsrommet Wolfsburg etterlater seg. Wolfsburg sitt store ballinnehav gir etter hvert resultater da de i det 59. minutt kommer høyt med backen Rauch som slår et lavt innlegg bak vår forsvarsfemmer. Ida avverger i første omgang, men returen faller nok en gang i beina på Popp som øker Wolfsburg sin ledelse til 2-0.

Rett før slutt får vi en ny mulighet til å ta med oss et bortemål da Emilie Haavi løper igjennom, men skuddet barberer stanga.

Kampen ender med 2-0-tap, men som jentene sa i etterkant – dette her er ikke over. Vi er nå på plass i Ungarn for å lade opp til vår «hjemmekamp» der avansement er innen rekkevidde.

Hovedtrener Knut Slatleim har nå analysert kampen og viser stolthet over hva spillerne hans viste frem i gårsdagens kamp.

– Vi følger kamp-plan og vi står opp for hverandre i 90 minutter mot et meget godt lag.

Knut nevner at ordet «Sammen» sto med store bokstaver i kampmøte i forkant, et ord som er ensbetydende med det som ble vist. Nå gleder han seg til et nytt oppgjør om en drøy ukes tid.

– Vi har restituert godt i dag og skal ha en god treningsuke frem mot neste kamp. Vi har vist at vi kan produsere sjanser og det skal ikke mer enn et mål til før muligheten for avansement i høyeste grad lever.