Slik har birdsa det i Europa

Foto: LSK Kvinner

Sist oppdatert: 06. mar 2021 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

I første 8-delsfinale mot Wolfsburg måtte et modig LSK Kvinner-lag til slutt gå av banen med 2-0-tap. Ingenting er derimot umulig før returoppgjøret 10. mars. Romerikingene hadde sine sjanser i løpet av de 90 minuttene mot fjorårets mesterligafinalist.

Hjemmekampen 10. mars spilles som kjent i Ungarn. Dette grunnet corona-restriksjoner i Norge. Laget reiste derfor direkte fra Tyskland til Ungarn etter endt kamp onsdag. Der er nå birdsa på en ukes treningsopphold.

Treningsleir i Ungarn

Etter flyturen fra Braunschweig, Tyskland, landet laget i Budapest sent onsdag kveld. Deretter ble man busset en liten time vestover fra hovedstaden og utover den ungarske landsbygda. Destinasjon var landsbyen Telki og Globall Hotel.

Dette er et høykvalitets hotellkompleks med treningsstudio, treningshall, fysiorom og svømmehall. Og selvfølgelig flere gode treningsbaner. Hotellet er kjent som egnet valg ved treningsleir for blant annet flere europeiske U21-landslag.

Man er innlosjert her frem til mandag. Da flytter hele laget til et hotell i nærheten av Gyrimòti Stadion i Györ. Her gjøres den siste oppladningen frem til kamp onsdag klokken 14.00.

Fungerende daglig leder May Gulbrandsen forteller om status fredag kveld.

– Det er hektiske dager og litt utfordrende å skulle arrangere «hjemmekamp» borte. Det meste begynner nå å falle på plass. Vi gleder oss veldig til å komme til Györ og Gyrimoti Stadion på mandag ettermiddag.

– Men, først skal vi ha gode treningsøkter her i Telki. Det er god stemning i troppen. Med tanke på hvordan situasjonen er hjemme, kunne vi faktisk ikke hatt det bedre.
Smittevern i fokus

Covid19 gjør det til en ekstra utfordring å reise i Europa med et stort følge. Papirer skal være i orden og hele gruppen må gjennom et strengt testregime. Reisefølget melder at man føler seg godt ivaretatt ved at smittevernhensyn tas meget alvorlig i både Tyskland og Ungarn. Ved ankomst begge land tar man umiddelbart test. Deretter må man også gjennom 2 oppfølgende tester.

Det er i tillegg portforbud i Ungarn mellom kl. 20 og kl. 05, grunnet corona-situasjonen. Ved ankomst Gardermoen etter onsdagens kamp blir det også testing. Deretter venter en uke i karantene og nok en test.

Spennende returkamp venter

LSK Kvinner har fortsatt mulighet for avansement foran returoppgjøret. Til tross for at laget tapte 0 – 2 i Tyskland kunne man med noe hell fått et bedre resultat. Selv om man ble presset hardt, ga Birdsa fjorårets mesterligafinalist real kamp. Romerikingene var farlige på kontringer og hadde store målsjanser i løpet av de 90 minuttene. Nå er fokuset på oppladning og forberedelser til det spennende returoppgjøret.

Hovedtrener Knut Slatleim forteller fredag kveld hva laget har gjort siden første 8-delsfinale.

– Frem til nå har vi brukt tiden på å få kampen ut av beina og gjøre oss klare til nye forberedelser. Vi har tilgang på fantastiske fasiliteter som gjør det enkelt for oss å kun ha fokus på å sette sammen best mulige treningsdager.

I tillegg forteller Knut om et taktisk fokus foran hjemmekampen.

– Trenerteamet har brukt tid på å diskutere kampen på onsdag. Vi forbereder de taktiske justeringene vi ser for oss at blir viktig for å maksimere mulighetene i returkampen.

 

LSK Kvinner – Wolfsburg spilles onsdag 10. mars, klokken 14.00. Kampen går direkte på VG+.

Husk at du kan kjøpe sofabillett til oppgjøret. VIPPS kr 50,- eller valgfritt beløp til 25485.

Støtt laget og vinn premier! Les mer her om sofakampen her.

VI OSS SAMMEN