BIRDSA TIL CUPFINALE!

Kampreferat av Espen Morfjord

Endelig var det klart for semifinale i LSK-hallen. Vi møter et Sandviken med skadeproblemer på topp. Blant andre er ikke Kennya Cordner med. Tidligere LSK Kvinner-spiller Ingrid Marie Spord starter som midtstopper.

Birdsa går ut i høyt press og gir ikke Sandviken-spillerne ro med ballen. Etter 8 minutter kommer første sjanse. Dahlstrøm spiller Soph fint igjennom, men blir stoppet av en Sandviken-spiller. Ballen havner hos Nora som banker til fra 8 meter, men rett på keeper.

Sandvikens keeper Oda Bogstad må forlate banen allerede etter 13 minutter grunnet skade. Inn kommer Sandra Stavenes. Få minutter senere smeller det. Dahlstrøm med et fantastisk innlegg fra ganske dypt i banen. Ballen går i fin bue over Sandviken-forsvaret og havner hos Haavi som fra hjørnet av 5 meter bredsider ballen inn i motsatt hjørne via stanga! Høy klasse over den scoringen!

Total dominans fra Birdsa nå. Sandviken får knapt lov til å låne ballen. Etter 24 minutter kommer Wollis seg ned til dødlinja og slår inn til Soph som header like utenfor. Ti min senere slår Haavi ballen inn i bakrom. Keeper Stavenes kommer ut for å ta ballen, men krasjer med egen forsvarspiller og ballen spretter over. Deretter havner ballen hos Thea som enkelt kan trille inn 2-0 på åpent mål!

Rett før pause kommer Sandviken på en sjelden visitt. Heggernes Jensen blir spilt igjennom alene med Ida, men Ida er tidlig ute og gjør en strålende beinparade. Birdsa går til pause med en finfin 2-0-ledelse etter å ha spilt en meget god første omgang.

2. omgang blir helt snudd på hodet. Sandviken går ut i 100 og LSK Kvinner legger seg lavt. Det går bare 5 minutt så sitter den for Sandviken. Ryland slår inn fra høyre til Engesvik som får stå helt alene og styre ballen ned i hjørnet med et flott hodestøt. Tellefeil i forsvaret og Ida er sjanseløs.

Nå er det Sandviken som styrer det meste. LSK Kvinner sliter å holde ballen i laget. Soph er råsterk på topp og vinner mye dueller, men blir ofte alene mot 3-4 Sandviken-spillere. LSK Kvinner-spillerne blir løpende mye imellom.

Sandviken har mye ball, men kommer ikke til de store sjansene. Forsvaret vårt rydder opp i det meste og Ida plukker det som kommer i nærheten.

Etter 65 minutter kommer Bachor inn for Malin Brenn. Justine går ned som midtstopper med Ina og Bachor som går inn på midtbanen. Rutinen til Bachor er god å ha i en slik kamp. Etter 72 minutter kommer LSK Kvinner med et flott angrep. Nora finner Wollis med en fin crosser. Wollis header ballen gjennom til Haavi som fra 6-7 meter og skrått hold smeller til, men rett over mål.

Sandviken har mye ball, men sliter med å skape sjanser på et hardtarbeidende LSK-forsvar. LSK Kvinner står tett og kompakt bak og rydder unna det som kommer. Etter 3 minutter tillegg blåser dommer av kampen og Birdsa er klar for cupfinale!

Jentene er dermed klar for sin sjette cupfinale på 7 år og kan ta sitt tredje strake cupgull!
Hvem som blir motstander avgjøres søndag. Da møtes VIF og Avaldsnes på Intillity Arena for å kjempe om den andre cupfinaleplassen.