LSK KVINNER TIL KVARTFINALE ETTER STRAFFEKONK!

Kampreferat av Espen Morfjord

Endelig var det tid for cup igjen og på motsatt side stod Lyn. Motstanderlaget starter med tidligere LSK Kvinner-profil Mimmi på benken, mens deres toppscorer Camilla Linberg ikke er med i troppen.

LSK Kvinner får umiddelbart en marerittstart på kampen. Hedda Nikoline Foslie vinner ballen på midten og slår en flott stikker gjennom til Anna Aahjem som tar med forsvaret vårt på løpetur. Ina er uheldig og snubler idet hun prøver å ta igjen Aahjem. Lyn-angriperen gjør ingen feil alene med Ida og setter inn 1-0 for gjestene. Og det før 1 minutt var spilt!

Etter scoringen tar LSK Kvinner mer og mer over og etter 7 minutter kommer første sjansen for oss. Dahlström kommer til et innlegg som blir klarert, men ballen havner hos Wilmann som prøver et skudd som går rett på keeper.

Få minutter senere er Anna Aahjem frempå igjen. Hun får en god ball i bakrom og fra spiss vinkel fyrer hun av et skudd som Ida får slått til corner. Det påfølgende hjørnesparket blir slått inn, men LSK Kvinner får ballen unna og går rett i angrep. Ballen blir spilt ut på høyrekanten til Dahlström som slår et godt innlegg til Haavi. Med hodet prøver hun å styre ballen ned i motsatt hjørne, men en Lyn-spiller redder på strek.

Etter 16 minutter prøver Haavi skuddfoten på et frispark fra cirka 20 meter, men skuddet går like utenfor. Få minutter senere er det Nora som tester skuddfoten fra 18 meter med strak vrist. Keeper må ut i full strekk og får slått ballen ut. En meget god redning av Kirvil Odden i Lyn-målet. LSK Kvinner har flere gode muligheter i løpet av kort tid nå. Dahlström banker ballen rett over mål på volley etter et innlegg fra Wollis. Soph har en god heading på en corner, men nok en god redning av Odden hindrer utligning.

Minutter senere prøver Nora seg igjen fra 20 meter. Hun prøver å skru ballen opp i det lengste hjørnet, men treffer stanga og ut. Den var centimetere fra å sitte klistret i krysset!

Vi får nok en corner rett før pause. Wollis slår inn. Keeper kommer ut men får bare så vidt en hånd på ballen. Deretter havner ballen hos Ina som header inn foran mål. Nora nikker fra bare 1 meter og ballen fyker over streken! Dessverre stod Nora i offside og målet blir korrekt annullert. Dermed går lagene til pause med 1-0-ledelse til Lyn. LSK Kvinner har hatt nok av sjanser til å snu dette, men det vil seg foreløpig ikke.

Karly Røstbakken kommer inn for Cathrine Dahlström i pausen. I andre omgang holder vi trykket oppe, men klarer ikke å skape like mye mot et Lyn-lag som ligger lavt og kompakt.

Soph får en god mulighet etter 50 minutt. Wollis slår et godt innlegg, men Soph klarer ikke å styre ballen mot mål og forsøket går et stykke utenfor. Like etter kommer Wilmann til et skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren som keeper slår over til corner. Wollis slår hjørnesparket, men Lyn får klarert og går rett i angrep. Ingrid Bakke slår en fin ball gjennom til Anna Palm som stormer mot mål, men skyter rett på Ida.

Etter 54 minutter kommer Mimmi innpå for Lyn. Med sin fart og teknikk er Löfwenius Veum en konstant trussel for forsvaret vårt.

Etter 64 minutter sitter den endelig for LSK Kvinner! Haavi og Wollis spiller vegg på venstrekanten. Haavi kommer seg ned til dødlinja og får slått inn til Nora som setter inn utligningen kontant fra 5 meter. Vi styrer nå det meste av spillet, men sliter med å skape sjanser. Lyn er farlige på overganger med sine raske spillere på topp. Det blir ingen flere mål og dermed er det klart for ekstraomganger i LSK-hallen.

Ekstraomgangene blir jevne og med få sjanser. Det begynner å bli mange slitne bein utpå banen etter hvert. I andre ekstraomgang flytter LSK Kvinner både Ina og Justine opp for å få mer duellstyrke på topp. Like før slutt fyrer Wollis av en kanon fra nærmere 40 meter, men ballen går dessverre på feil side av stolpen. Dermed ebber oppgjøret ut i straffekonk. Hege setter innpå keepertalentet Idun-Kristine Jørgensen like før slutten av andre ekstraomgang.

LSK Kvinner og Haavi starter straffekonken. Kirvil redder straffen, men går for tidlig ut fra streken og straffen må tas på nytt! Denne gangen scorer Haavi. Wollis, Ina og Malin er sikre fra 11-meteren og LSK Kvinner går opp til 4-3.

Joanna Bækkelund skyter Lyns fjerde straffe høyt over mål. Justine setter sin straffe sikkert. LSK Kvinner vinner dermed straffekonken 5-3 og det totale resultatet i kampen blir 6-4. Vi er videre til kvartfinalen og der venter RBK Kvinner.

Takk til alle som kom og støttet jentene. Neste kamp for LSK Kvinner er i Toppserien fredag 16. oktober klokka 19.00. Da er det Avaldsnes som gjester LSK-hallen.