LAGSEIER MED STOR L!

Kampreferat av Espen Morfjord

Endelig var det klart for kvartfinale i LSK-hallen. Grunnet nye covid19-regler og smitteverntiltak måtte kampen spilles uten tilskuere. Men igjen viste LSK-familien seg fra sin beste side. I forbindelse med Sofakampkampanjen ble det solgt nesten 3500 billetter til en kamp man måtte se fra sofakroken hjemme! Helt fantastisk! Tusen takk til alle som bidro.

I Malin Brenns skadefravær valgte Hege Riise å sette inn Justine på midtstopperplass sammen med Ina for å demme opp for RBKs hodestyrke på topp. Etter noen skuffende resultater i Toppserien i det siste, var det et revansjesugent LSK Kvinner som entret banen.

Det var høyt tempo i kampen og Birdsa tok kommandoen fra start. Etter 5 minutter får LSK Kvinner corner fra høyre side. Wollis slår en strålende ball til Justine som header inn 1-0! En herlig start på kampen som roet litt frynsete nerver hvertfall noe.

Etter 21 minutter er Nora frempå. Soph gjør en strålende jobb som førsteforsvarer og med en glimrende takling langt inne på RBKs banehalvdel, finner hun Nora som drar av et par RBK-spillere og prøver skuddfoten. Hun drar til fra cirka 18 meter, men dessverre rett over tverrliggeren.

RBK skaper lite i første omgang. Det som kommer i nærheten av målet til Ida blir lempet unna av Ina og Justine, eller plukket opp av Ida. Nærmest kom midtstopper Ina Vårhus med en heading over fra 5 meter etter et godt slått frispark fra Cesilie Andreassen etter halvtimen spilt.

Noen minutter senere finner Nora Haavi ute på venstrekanten. Haavi drar seg innover i 16-meteren og og fra skrått hold fyrer hun av et hardt skudd mot motsatt vinkel, men ballen fyker noen centimetere utenfor. Lagene går til pause på stillingen 1-0 til LSK Kvinner. En meget god første omgang av jentene.

Soph er råsterk i duellene og Thea Kyvåg er som en klegg på Kristine Minde. Midtbanetrioen Ellingsen, Bachor og Eide Lie løper, takler og vinner mange dueller på midten mens duoen Ina og Justine rydder unna i stor stil! Bakerst står Ida som har full kontroll på det som kommer innenfor hennes rekkevidde.

2. omgang fortsetter i samme høye tempo. RBK kommer til et par brukbare muligheter.
Først smeller Cesilie Andreassen til på frispark fra langt hold, men ballen går over.
Like etter prøver Julie Blakstad å curle ballen i lengste hjørnet med en frekkis fra 18 meter, men ballen går noen centimetere utenfor.

Etter 70 minutter prøver Haavi seg igjen fra skrått hold. Denne gangen treffer hun på mål, men Kristine Nøstmo redder. Soph er centimetere unna å nå returen, men RBK-forsvaret får etterhvert ryddet unna. 5 minutt senere kommer Cathrine Dahlstrøm til innlegg fra høyre. Innlegget treffer Soph som header like utenfor. LSK Kvinner svært nære 2-0 nå.

RBK har mye ball mot slutten og legger mer press på LSK Kvinner som lager noen unødvendige frispark mot slutten uten at RBK klarer å utnytte det. LSK Kvinner holder ut, vinner 1-0 og er videre til semifinalen! En herlig og deilig seier! En real lagseier med stor L!
Hvem som blir vår motstander i semifinalen blir trukket etter onsdagens cupkamp mellom Stabæk og VIF.

Neste kamp for LSK Kvinner er søndag 15. november. Da spilles siste runde i Toppserien 2020 og Lyn besøker LSK-hallen.