VIKTIG CHAMPIONS LEAGUE-SEIER I HVITERUSSLAND

LSK Kvinner har sikret seg et fantastisk utgangspunkt før returkampen hjemme mot FC Minsk. Birdsa landet på Gardermoen i går kveld og med seg i bagasjen har de en 2-0-seier fra Hviterussland.

Vi får en best mulig start på mesterligaoppgjøret. Emilie Haavi scorer allerede etter halvannet minutt. En lang ball blir slått mot 16-meteren til hjemmelaget. Sophie Roman Haug stusser videre til Haavi som har løpt seg fri. Med venstrebeinet smeller kapteinen ballen inn i lengste hjørnet! LSK Kvinner får dermed arbeidsro og vissheten om at et viktig bortemål allerede er sikra.

Men, kampen i den hviterussiske hovedstaden bølget til tider svært mye. Blant annet kunne en straffesituasjon tidlig i 1. omgang endret kampbildet. Alle bortsett fra de med gult og svart hjerte vil nok innrømme at Minsk-spilleren gikk ned urettmessig. Hjemmelaget burde nok fått forsøkt seg fra 11-meteren. Men dommeren lot hendelsen passere og romerikingene slapp med skrekken.

I tillegg var flere dribleglade spillere på hjemmelaget til tider en tøff utfordring for LSK Kvinner-forsvaret. Særlig skumle var de raske vingene til Minsk som var uredde og stadig utfordra rettvendt.

I det 57. minutt sitter 2-0. Haavi løper med ballen nedover venstrekanten. Fra rett utenfor 16-meteren slås innlegget hardt inn i feltet. En Minsk-spiller på 5-meteren strekker seg etter kula, men evner ikke å klarere. Isteden blir forsøket til en perfekt flikk ut til en smart plassert Vanhaevermaet. Den belgiske midtbanespilleren takker for nedfallsfrukten og klinker ballen hardt i nettet.

Den resterende halvtimen av kampen holder LSK Kvinner stand. Dermed sikres et svært godt utgangspunkt før returmøtet av 16-delsfinalen kommende onsdag kl 18.30.