TAP MOT RBK

Kampreferat skrevet av Espen Morfjord

På lørdag var det klart for nytt toppoppgjør i LSK-hallen. LSK Kvinner tok imot RBK til dyst. Andreplass mot tredjeplass. LSK Kvinner kom fra en sterk 1-0 seier borte mot Sandviken. RBK på sin side kom fra ett noe overraskende 1-1 resultat hjemme mot Arna-Bjørnar.

Det ble som forventet en jevn start på kampen. Bølget frem og tilbake med skuddforsøk fra begge lag, uten at det ble noen farligheter ut av det. RBK tar mer over utover omgangen. LSK Kvinner taper litt for mange dueller og blir spilt lave til tider.

Kampens første store sjanse får RBK etter 27 min. Kristine Minde slår ett godt innlegg fra venstre som Marit Clausen header like utenfor.

Etter 30 min kommer Wollis seg ned til dødlinja og får slått inn. En RBK-forsvarer klarerer ut til Haavi som får ballen ved hjørnet av 16 meteren. Hun drar seg forbi en spiller. Prøver ett skudd, men treffer dårlig og skuddforsøket blir ett innlegg langs bakken. Soph strekker frem en fot, men når ikke ballen.

Mot slutten av 1 omgang står LSK Kvinner litt høyere. Vi klarer å skape ett lite trykk mot RBK sitt mål, men uten å skape store sjanser. Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Etter 52 min så ligger ballen i nettet, men dessverre er det RBK som scorer. Karly slår pasning opp til Nora. Hun slår en pasning tilbake mot Bachor. RBK’s Elin Åhgren Sørum er våken og snapper opp pasningforsøket, tar med seg ballen noen meter og fra 12 meter plasserer hun ballen fint opp i venstre hjørne, utagbart for Ida.

Etter 68 min kommer Haavi ned langs venstrekanten og slår ett innlegg langs bakken som Soph nok en gang er få cm fra å kunne styre inn.

Mot slutten klarer LSK Kvinner å flytte laget lengere opp på banen og skape ett visst trykk mot RBK målet. Etter 87 min får vi en dobbeltsjanse. Vi får corner fra venstre siden. Wollis slår inn til Justine som header i stolpen. Eide Lie er fremme på returen, men ballen kommer litt brått på henne så returen går også stolpen.
Kampen ender med 1-0 seier til RBK.

Etter kveldens kamp ligger LSK Kvinner på 4 plass med 22 poeng. 5 poeng bak VIF som har en kamp mer spilt. RBK gikk forbi LSK Kvinner på tabellen og ligger nå på en 3 plass med 23 poeng.

Nye muligheter allerede neste lørdag. Da går turen til Jæren hvor vi møter Klepp til det som blir nok ett spennende oppgjør i Toppserien.

Takk til alle som kom og støttet jentene!