TAP I DERBYET BORTE MOT VIF

Kampreferat av Espen Morfjord

I ruskete høstvær var det igjen klart for toppoppgjør på Intillity Arena. VIF tar imot LSK Kvinner til derbyoppgjør. Dette er en kamp LSK Kvinner må vinne i håp om å ta sitt sjuende seriegull på rad.

I Andrea Wilmann sitt skadefravær velger Hege å kjøre Cathrine Dahlstrøm opp på høyre ving og Karly inn på høyreback. Malin er tilbake i midtforsvaret etter å ha vært ute sist kamp med en kneskade.

VIF tok tak i kampen fra start og allerede etter 2 minutter kommer første mulighet. Synne Jensen spiller igjennom Heien Hansen, men Ida er flott ute og avverger. 5 minutter senere er VIF frempå igjen. Denne gangen er det Markussen som spiller igjennom til Synne Jensen som smeller til fra kort hold, men skuddet fyker utenfor.

Etter en kronglete start begynner LSK Kvinner å komme litt mer med. Vi klarer å holde ballen i laget, men uten å skape all verden. Et godt skuddforsøk like utenfor fra cirka 20 meter fra Haavi er det nærmeste Birdsa kommer i 1. omgang.

Etter 28 minutter slår Markussen et godt innlegg fra høyre til Rikke Madsen som setter inn 1-0 for VIF. Hjemmelaget styrer så kampen etter scoringen.

I det 42. minutt får VIF corner fra høyre. Hjørnesparket blir slått inn til Stefanovic som prøver et skudd fra 10 meter, men en god redning av Ida som må gi retur. Ina får deretter ryddet unna returen til ny corner, denne gang fra motsatt side. Nå prøver Stefanovic seg på en heading, men treffer ikke mål.

Like før pause kommer VIF med et fint angrep. Synne Jensen finner Rikke Madsen på hjørnet av 16-meteren, som spiller videre inn til Heien Hansen som scorer fra 12 meter. VIF går til pause med 2-0-ledelse.

LSK Kvinner må opp og frem i andre omgang. Thea Kyvåg kommer inn for Tonje Pedersen i jakten på scoringer. Men det er VIF som kommer best i gang og går rett i angrep etter pausen.

Først prøver Rikke Madsen seg fra skrått hold, men Ida redder. Like etter kommer et innlegg fra høyre som forandrer totalt retning og Ida får akkurat reddet til corner. Hjørnesparket blir slått inn på bakre stolpe hvor Madsen header inn på tvers til Stefanovic som setter ballen inn fra et par meter. 3-0 til VIF.

Det bølger litt frem og tilbake etter scoringen, med brukbare muligheter til begge lag. Wollis kommer til to gode muligheter i løpet av kort tid. Først prøver Wollis seg fra skrå vinkel etter en fin pasning fra Soph. Dessverre er Wollis i ubalanse i avslutningsøyeblikket og skuddet går utenfor. Cirka 10 minutter senere er Wollis frempå igjen etter ny fin pasning fra Soph. Denne gangen treffer hun mål, men keeper Tompkins redder. Returen klareres rett i fjeset på egen spiller, men ballen går ut til slutt.

Etter 75 minutter kommer LSK Kvinner med et flott angrep. Ballen ender hos Kyvåg som skyter fra skrått hold, men en god benparade av Tompkins gjør at ballen går ut til corner.
Wollis slår en perfekt corner på pannebrasken til Soph som med et flott hodestøt header inn en etterlengtet redusering.

VIF går rett i angrep etter reduseringen. Synne Jensen spiller igjennom Njoya som gjør ingen feil alene med Ida og dermed står det 4-1.

5 minutter før full tid kommer Haavi ned mot dødlinja og slår inn til Heidi foran mål på 5 meter. Heidi er sterk og med en VIF-spiller i ryggen klarer hun å snu seg og sende ballen videre til Thea som kan putte ballen i åpent mål fra 3 meter. Dermed står det 4-2. LSK Kvinner setter inn veteranen Bachor i jakten på scoringer, men man klarer ikke å skape flere store sjanser. VIF kontrollerer inn til 4-2-seier.

Ligagullet røk dessverre, da vi ikke lenger har mulighet til å igjen VIF poengmessig på tabellen. Men vi har fortsatt gode muligheter for medalje! Allerede til lørdag er det ny kamp og da møter Birdsa Kolbotn på Sofiemyr stadion. Kampstart er 13.00.

LSK Kvinner har derimot fortsatt mulighet til gull i cupen. Husk å støtte sofakamprekorden i tiden fram mot kvartfinalen mot RBK 10. november!