TAP MOT ET HARDT KJEMPENDE ARNA-BJØRNAR

Kampreferat av Espen Morfjord

Det var klart for ny runde i Toppserien. Birdsa tok turen over fjellet for å møte Arna-Bjørnar i jakten på 3 viktige poeng i gullkampen. Hjemmelaget ville derimot med seier ta et langt steg mot sikker plass.

LSK Kvinner startet best og kom raskt til et par halvsjanser. Blant annet hadde Haavi et skuddforsøk rett utenfor, fra ca 16 meter. Men, etter 14. minutt skjer det som ikke skal skje. Ida får et tilbakespill og har tilsynelatende god kontroll, men venter litt med ballen. Klareringen går rett i Meryll Abrahamsen som presser høyt og ballen går i mål. Dermed 1-0 til hjemmelaget.

Etter scoringen tar LSK Kvinner mer over kampen. Etter 20. minutt spiller Haavi fint igjennom til Soph, men keeper er kjapt ute og skuddet går rett på. Like etter får Røstbakken ballen på høyrekanten, drar seg inn i 16-meteren og prøver skudd med venstrefoten, men keeper redder igjen.

Etter 24 minutter får vi corner fra venstre side. Wollis slår inn og Justine header mot mål, men en Arna-Bjørnar-spiller redder på strek. Deretter blir ballen klarert og havner hos Wollis som legger inn på nytt. Justine med ny heading, men denne gangen treffer ballen tverrliggeren.

Få minutter senere kommer Nora i fint driv med ballen og finner Bachor som igjen slår en fin stikker til Wilmann, men skuddet går dessverre over. Etter 29 minutter kommer det et innlegg fra Haavi på venstre kanten. Gloppen får headet unna, men ballen havner hos Justine som smeller til på direkten fra 18 meter og ballen fyker over mål.

Etter disse sjanserike minuttene roer kampen seg litt, men vi styrer fortsatt det meste av spillet. Arna-Bjørnar prøver seg på overganger men klarer ikke å skape noen farligheter. I det 38. minutt bli Nora spilt igjennom. Hun prøver å chippe over keeper, men ballen går dessverre rett over mål. Rett før pause får LSK Kvinner frispark fra ca 30 meter. Wollis slår et godt innlegg som Ina kun er få cm fra å få en fot på. Lagene går til pause med 1-0-ledelse til vertene.

LSK Kvinner har hatt nok sjanser til å snu kampen, men avslutningene har ikke vært presise nok. Samtidig har Arna-Bjørnars keeper vært god i mål for Bergenslaget.

Ingen av lagene klarer å skape de store sjansene i starten av andre omgang. LSK Kvinner har noen feilpasninger som skaper et par muligheter for Arna-Bjørnars Marija Aleksic, men vi får ryddet opp i siste liten.

Nora Eide Lie har et skudd rett på keeper fra skrått hold etter 50. minutt. Noen minutter senere kommer hjemmelagets back Kristin Risnes til en avslutning etter godt spill, men Ida redder fint. 61 minutter er spilt når Karly slår et innlegg fra høyre, ballen havner hos Haavi som fra hjørnet av 16-meteren avslutter via en motspiller og rett utenfor mål.

Verken LSK Kvinner eller Arna-Bjørnar klarer å skape de store sjansene utover i 2. omgang. Vi setter inn Heidi Ellingsen for Isabell Bachor og Thea Kyvåg for Karly Røstbakken. LSK Kvinner prøver å legge om til 3-4-3 formasjon mot slutten av kampen. Men, hjemmelaget forsvarer seg heroisk og tar 3 viktige poeng! Poengene gir Arna-Bjørnar et lite pusterom i nedrykksstriden. Resultatet gjør på motsatt side gullkampen svært åpen og spennende. LSK Kvinner bør sannsynligvis vinne sine 4 siste kamper for å ha mulighet til seriegull.

Neste Toppseriekamp er hjemme mot Avaldsnes 16. oktober kl 19.00. Allerede førstkommende onsdag møter vi Lyn i cupen i LSK-hallen. Onsdagens NM-kamp begynner kl 20.00.