Sophie Román Haug er solgt til Roma. Blir klubbens dyrest salg noensinne.

Foto: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 28. jan 2022 Skrevet av: jonas

 

Sophie Román Haug ble i dag solgt til Roma. Spissen som scorte ni mål på 15 kamper i fjorårets sesong gjenforenes med Emilie Haavi i Roma.

Sophie kom til LSK Kvinner før 2015-sesongen fra Kløfta. I løpet av hennes periode i gult og svart har målmaskinen spilt 133 offisielle kamper for Birdsa og scoret hele 61 ganger.

Hvordan blir det å forlate LSK Kvinner?

-Det er klart det blir tøft å forlate LSK Kvinner. Jeg har spilt i klubben de siste syv sesongene, og jeg vært med på mange oppturer, og også noen få nedturer. Jeg har hatt en fantastisk fin tid og jeg har blitt kjent med veldig mange fine og dyktige mennesker. Likevel var dette en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg håper uansett ikke det er «hade», men heller «på gjensyn», og jeg kommer til å følge med og heie masse fra Italia, sier Sophie.

Spissen kan se tilbake på en haug av meritter under sin tid i LSK Kvinner. Hele fire seriemesterskap og tre cupgull, i tillegg til årets bronsemedalje. Sophie er en av kun fire spillere i klubbens historie som har scoret fire ganger i løpet av en og samme kamp.

Hva er ditt beste minne med LSK Kvinner?

-Jeg har egentlig hatt utrolig mange gode minner med klubben, så jeg syntes det er vanskelig å skulle velge ut ett. Men det er klart at hattrick mot Vålerenga på bortebane henger høyt. I tillegg så er det alt det arbeidet og jobben som har blitt gjort både av støtteapparat, spillere og frivillige for å nå målene vi har satt, sier Sophie.

Hvordan blir det å spille med Emilie Haavi i Roma?

-Det gleder jeg meg veldig til. Emilie er jo en av de beste spillerne jeg har spilt med, og har blitt en god venn i løpet av årene i Lillestrøm, så det å få dele dette med henne er noe jeg ser veldig frem til, Sophie.

Med salget av Sophie Román Haug setter klubben overgangsrekord som klubbens desidert største salg noensinne. Sophie får nå muligheten til å vise sine kvaliteter i en storklubb som Roma, og LSK Kvinner får muligheten til reinvestere pengene fra salget inn i en ny spiller. Dette er sportssjef Ranveig Karlsen tydelig på.

-LSK Kvinner viser igjen at de produserer gode spillere til de store klubbene i Europa. Salget av Sophie til Roma setter soleklar klubbrekord, og når vi vet at Sophie er lokal med sin opprinnelse fra Kløfta, kom til oss som 15 åring innom rekruttlaget og tatt steget til å bli en av våre sentrale spillere på A-laget – da leverer vi. Jobben med å erstatte Sophie er i full gang og vi håper å kunne presentere en erstatter i nær framtid. Vi har jobbet lenge med Roma for å få til en god avtale, sier Ranveig.

-Drømmen om å bli proff håper vi gir motivasjon og energi, og viser at det er mulig for kretsens unge spillere å nå sine mål med hardt arbeid. Vi er stolte over å presentere Sophie som Roma-spiller, og med vår strategi om å være en arene for utvikling av spillere til topp internasjonalt nivå, ønsker vi Sophie lykke til, sier Ranveig.

Knut Slatleim er klar på at klubben mister en meget viktig spiller, både på og utenfor banen.

-Det å miste Sophie er naturligvis ikke noe ønskesituasjon for en fotballtrener, fordi vi mister en bra spiller og et godt menneske. Sophie har ekstremferdigheter i motstanders boks, er en naturlig målscorer og har etter min mening også utviklet seg godt på andre ferdigheter de siste årene; som det å være oppspillspunkt og signalspiller i press, sier Knut.

-Som menneske er Sophie lojal, hardtarbeidende og lærevillig. Hun viser omtanke til menneskene rundt seg og har har alltid vært villig til å gi det lille ekstra for klubben. Fra 2015 har det blitt mange titler, over 130 kamper og over 60 scoringer i diverse turneringer for klubben, og nå er tiden kommet for å ønske lykke til videre. Det skal bli spennende å følge henne videre, så håper jeg at vi får et gjensyn med Sophie i den gule trøya på et eller annet tidspunkt i karrieren, sier Knut.

Masse lykke til i Roma, Soph!