Siste rapport fra LSK Kvinner i Frankrike

Foto: Bildebyrån

Sist oppdatert: 08. jun 2019 Skrevet av: Ana

 

Totalt åtte spillere er med i VM troppen i Frankrike. Første kamp er lørdag kveld mot Nigeria. To av våre jenter deler rom – Ingrid Moe Wold og Emilie Haavi. Vi sendte ned en del spørsmål for å sjekke temp’en før mesterskapet sparkes i gang.

Her er deres svar:

Spillerstatistikk:

Moe:

Debut på yngre landslag og antall yngre landskamper: 10.06.06 / 67

Debut på A-landslag: 17.01.12

Antall A-landskamper: 60

Antall mål: 3

Hvilke tidligere mesterskap har du deltatt på: VM 2015, EM 2017

Em:

Debut på yngre landslag og antall yngre landskamper: 04.10.07 / 38

Debut på A-landslag: 03.06.10

Antall A-landskamper: 82

Antall mål: 16

Hvilke tidligere mesterskap har du deltatt på: VM 2011, EM 2013, VM 2015, EM 2017

 

Hvordan er stemningen i Norges tropp to dager før det braker løs?

Moe: Stemningen i troppen er veldig bra. Det er godt humør og mye latter, men samtidig en veldig fokusert og prestasjonslysten gjeng. Vi gleder oss veldig til det hele braker løs.

Em: Stemningen er veldig bra! Det er en god balanse mellom latter, fokus og litt sommerfugler i magen. Akkurat sånn det skal være før en åpningskamp i VM. 

Si kort hvordan dere har opplevd pre-campene siden 20. mai. Først to i Norge (Oslo og Østfold), før Frankrike ei uke før VM startet.

Moe: Pre-campen har vært veldig bra. Jeg synes vi har benyttet dagene og treningene godt, til å gjøre oss enda bedre forberedt for det som kommer. Vi har jobbet videre med de tingene vi har hatt fokus på de siste 2 årene, og har hatt økter med veldig god kvalitet. Vi har spilt kamp både mot guttelag og mot Sør-Afrika nå sist, hvor vi har fått testet oss inn mot det som vi tror møter oss i kampene som kommer. Vi har sett igjen mye av det vi har jobbet med, noe som gir oss en ekstra trygghet på at vi er klare for det som venter oss. I tillegg har vi gjort mye sosialt utenom treningene, noe som styrker det gode samholdet vi allerede har enda mer.

Em: Tiden har gått veldig fort, men jeg føler vi har utnyttet perioden på en veldig god måte – både sportslig og sosialt. Det er en utrolig fin gjeng å være på tur med, og vi er flinke til å være PÅ når det kreves, og koble av å kose oss når vi kan. Nå er det like før det braker løs, og jeg føler vi er veldig godt forberedt på det som skal skje, og kan se tilbake og tenke at vi har gjort «alt det vi kan» for å være best mulig forberedt.  

Utenom Norge hvem er deres favoritt til å ta gull, og hvorfor det?

Moe: Jeg tipper USA går helt til topps. USA er alltid en nasjon å regne med i mesterskap. De har en veldig erfaren gruppe med mange «veteraner» som har vært med på mye, og klassespillere over hele banen.

Em: Jeg holder en knapp på vertsnasjonen, Frankrike, og selvsagt kan man heller aldri avskrive USA. Frankrike fordi de spiller på hjemmebane og kan få en enorm boost av det, og USA fordi de har en mentalitet som er rå og har erfaring i massevis med å prestere når det virkelig gjelder.

Hvilke lag tror dere kan overraske i årets mesterskap, og hvorfor det?

Moe: Her må jeg faktisk si oss selv, Norge. Vi har tatt store steg siden nedturen i EM2017, og jobbet knallhardt sammen både på og utenfor banen. Jeg har så tro på den gjengen som er nå, og både tror og håper at vi kan overraske hvis vi får ting til å sitte.

Em: Norge. Fordi jeg har sinnssykt stor tro på dette laget. Det bor så mye i oss, og jeg håper virkelig vi får vist det frem til resten av verden også.

Har dere noen enkeltspillere dere tror vil dominere årets mesterskap? Hvilke egenskaper er mest fremtredende hos de spillerne?

Moe: Le Sommer. Hatt en god sesong for dominerende Lyon, er en målsnik og matchvinner og en viktig spiller for Frankrike. I tillegg vil jeg si vår egen Caroline Graham Hansen. Hun virker å være i kanonform, og når hun setter i gang med dribleraidene sine er det ingen i verden som kommer til å holde følge. Hun kan skåre selv, men kommer også til å avlevere mange gode assist.

Em: Caroline Graham Hansen og Sam Kerr. Vanvittig gode 1 mot 1, matchvinnere og et rykk ingen i verden henger med på. Begge er i form, og er spillere som bidrar med mange målpoeng både for sine respektive klubb- og landslag.

Slagordet til Norge er «sterkere sammen». Flere mener at Norges fremste styrke er samholdet og totalen – altså ikke nødvendigvis enkeltspillerne/stjerner. Hva tenker dere om det?

Moe: Det er noe jeg kjenner meg veldig igjen i og som jeg synes sitter veldig sterkt i oss som gruppe nå. Begrepet har virkelig vokst på oss de siste årene, og har vært avgjørende for de stegene vi har tatt og at vi kvalifiserte oss til VM. Vi er en veldig sammensveiset gruppe, som har det bra sammen både på og utenfor banen. Vi ønsker hverandre suksess, pusher hverandre og har en enorm lyst til å lykkes sammen.

Em: Det er jeg veldig enig i. Vi har kanskje ikke de aller største profilene, men samholdet vårt, ydmykheten vi har ovenfor hverandre, og lysten på å revansjere oss tror jeg kan ta oss veldig langt. Vi har vist gjennom den siste tiden at vi er en gruppe som står samlet, og vi har vokst enormt mye på det gjennom den siste perioden. 

Hva er viktigste rutiner på rommet til Moe/Em i løpet av et så langt opphold?

Moe: God musikk fra DJ Em, mye latter og et slag yatzy i ny og ned for å opprettholde spenningen i rommet 😉

Em: At DJ Em leverer bra musikk, prøver å holde det litt ryddig så jeg får ro i sjelen, og at det ellers er veldig mye latter og god stemning.

Dere er erfarne spillere, hva er det viktigste dere bidrar med ift de ferske og unge i troppen?

Moe: Jeg føler det er viktig å bidra med trygghet og humør, spesielt utenfor banen. Ufarliggjøre og få alle til å nyte opplevelsen og erfaringen det gir å være med i et VM.

Em: Det blir vel at man minner alle på å nyte det man får oppleve. Det kommer til å gå fort, og det er mye som skjer, så det er viktig at man av og til stopper opp og tar innover seg det man faktisk er en del av. Og selvsagt at fotball er det kuleste vi vet, så det er viktig at vi koser oss og har det gøy sammen.

Helt til slutt – hva er mest avgjørende for at Norge skal oppnå sine mål om medalje i VM i Frankrike?

Moe: At vi står sterkt sammen, har tro på oss selv og det arbeidet vi har lagt ned, og at vi klarer å gjennomføre kamper på vårt aller høyeste nivå – noe jeg er helt sikker på at vi kommer til å gjøre.

Em: At vi klarer å gjennomføre det vi har jobbet med, at vi tør å prøve, byr på oss selv, og at vi står samlet i både med- og motgang.