12. SEIEREN PÅ RAD ETTER TRE NYE POENG PÅ NAMMO STADION I GÅR!

Vi vant gårsdagens kamp på NAMMO Stadion mot Raufoss 2-1 og sikret med det vår 12. seier på rad. Sara Bræk og Luana Cotrau scoret målene.

Etter 3-2-seieren mot VIF i LSK-hallen for to uker siden sikret vi plassen i neste års 2. divisjon (med forbehold om at senior holder plassen i Toppserien). Det har allikevel vært svært viktig for klubben at jentene gjør det best mulig i sesonginnspurten da dette er en flott utviklingsarena for rekruttjentene.

Som annonsert før årets sesong, blir neste års 2. divisjon endret drastisk. Divisjonen skal spisses for å øke kvaliteten og konkurransen. 80 lag og åtte avdelinger skal reduseres ned til 28 lag, og det skal bli kun to nasjonale avdelinger med 14 lag i hver.

Kampreferat

Av Tore Tollerud

Mandag kveld reiste vi til Raufoss. Som alltid var målet å ta med seg 3 poeng hjem og holde posisjonen på tabellen.

Første omgang starter vi med et skikkelig kjør mot målet til Raufoss. Vi kjører angrep etter angrep, og har i løpet av de første 20 minuttene hele 11 målsjanser som burde vært satt, men keeperen til Raufoss hadde bestemt seg for å stenge buret – totalt! Ikke så mye som en millimeter av ballen kom forbi den veggen av en keeper. Man kan noen ganger si at «vi skyter keeper god», men her var keeperen god.

Det kan hende at manglende scoringer på våre sjanser begynner å prege oss, for etter 21 minutter i første omgang begynner vi å slurve. Vi klarer ikke å klarere ut ballen skikkelig, og Raufoss slår et innlegg på bakerste stolpe og der sitter det plutselig 1-0 til hjemmelaget. Skikkelig surt for oss med tanke på hva vi presterte i forkant.

Mål preger som man kjenner til kamper, men vi jobber på. Etter 31 minutter får vi straffe til stor frustrasjon fra vår motstander. Sara Bræk går frem for å gjøre jobben, som utføres og settes hardt nede i hjørnet og det står 1 – 1.

2. omgang starter litt annerledes enn første. Vi er nok fremdeles preget av sjansene vi ikke satt i første omgang, men vi fortsetter å presse Raufoss. Dessverre stresser vi også voldsomt til tider, som gjør at vi ikke helt henger sammen slik vi ønsker. Våre feil utnytter Raufoss og vi kommer litt på hæla og slipper de inn i kampen. Pasningene treffer ikke, det blir strekk i laget og vi har tendens til å slå ball tilbake der den kom fra istedenfor å vende spillet. Da blir det vanskelig.

Men, vi skulle trekke det lengste strået denne kvelden, for i det 72 minutt kommer Luana på fint løp med ball og lurer den forbi keeper – og vi leder 2–1.

Helt på overtid kunne Raufoss ha utlignet på et hjørnespark. Det ble veldig mye rot i feltet og heldigvis gikk ballen til slutt utenfor. 5-meter blir tatt, og dommer blåser av kampen.

3 nye poeng – akkurat det vi kom for. Det er imponerende hva spillerne våre klarer, selv på dager hvor ting kan butte litt i mot.

Følgende 11 startet kampen: Karen Eline Grøstad, Marte Løkse Nilsen, Silje Kittilsen. Sarah Lill Hanks, Ane Buer, Hanna Bråten, Sara Bræk (c), Mille Røtnes Nordli, Elise Thorud, Tilde Andersson, Fiona Worts

Siste kamp spilles i LSK-hallen førstkommende lørdag 14.00 mot Sarpsborg 08. Møt opp i hallen når vi får for vår 13. seier på rad!