SAMMENLAGTSEIER I CHAMPIONS LEAGUE

Kampreferat av Espen Morfjord

LSK Kvinner tok en sterk 2-0-seier borte i Minsk forrige onsdag og hadde dermed et godt utgangspunkt før kveldens returoppgjør. FC Minsk er ferdige med sesongen og har ikke spilt flere kamper i mellomtiden. LSK kommer som kjent fra et 0-2-tap etter ekstraomganger mot VIF i cupfinalen på søndag.

Hege Riise stilte med samme mannskap som startet mot VIF i cupfinalen, bortsett fra at Tonje Pedersen har kommet inn for Ina Gausdal som fikk en skade. Justine Vanhaevermaet ble flyttet ned som midtstopper sammen med Malin Brenn og Tonje Pedersen tok 10-er rollen rett bak Soph på topp.

Første omgang ble veldig sjansefattig. Kun et par halvsjanser til begge lag. Begge lag forsvarte seg godt og fikk ryddet unna det som kom innenfor boksen. Nærmest kom FC Minsk på et frispark rett før pause. Prøvde på et skudd fra ganske spiss vinkel, men skuddet gikk halvmeter over mål.
Lagene går til pause på stillingen 0-0

5 minutter ut i andre omgang kom LSK Kvinner til sin første store sjanse. Haavi kommer seg ned mot dødlinja og drar seg innover i 16-meteren. Drar av 2 Minsk-spillere før hun prøver skudd fra skrått hold, men keeper gjør en god redning. Etter 68 min kommer Havvi til innlegg fra venstre. Ellingsen får stå alene å heade fra 8 meter, men treffer dessverre ikke mål.

Etter 71 minutt kommer Minsk med et flott angrep. Kozyupa får ballen på kanten av 16-meteren, drar seg ned til dødlinja og slår inn foran mål. Der står innbytter Skorynina og setter inn 1-0 til Minsk.

Like etter treffer Minsk tverrliggeren med en heading etter en godt slått corner. Minsk styrer det meste, men LSK Kvinner-forsvaret og Ida rydder unna.

På overtid prøver Khimich seg fra 12 meter. Prøver å legge den i lengste hjørnet, men Ida drar frem en fantastisk redning og får slått ballen ut til corner.

Det ender med 1-0-seier til FC Minsk, men Birdsa går videre til åttendedelsfinale med 2-1 sammenlagt.
Med 120 minutt med cupfinale sittende i beina fra før, så gjorde ikke en våt og tung Åråsen-matte jobben lettere for LSK Kvinner. Men vi går videre og det er det viktigste. Nå tar jentene seg en velfortjent juleferie.

Ønsker alle sammen en riktig god jul og et godt nytt år.