Pressemelding

Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån.

LSK Kvinner FK står i en kritisk økonomisk situasjon og iverksetter nødvendige tiltak omgående

Tradisjonsrike LSK Kvinner befinner seg i en kritisk økonomisk situasjon og det handler om klubbens videre eksistens. På bakgrunn av dette og reduserte inntekter i et vanskelig sponsormarked, iverksetter klubben grep for å kunne muliggjøre videre drift, og få på plass en bærekraftig modell for fremtiden.

Klubben er helt og holdent avhengig av mer hjelp fra støttespillere og næringsliv om vi i det hele tatt skal kunne tilby jenter på Romerike toppfotball fremover.

De nye sentrale finansieringsordningene som følger av den nye medieavtalen gjennom Toppfotball Kvinner og NFF har vist seg å ikke få den ønskelige effekten for oss etter hvert som den har blitt innført. Denne modellen betinger større supplerende markedsinntekter enn det vi har vært i stand til å skaffe, og et samarbeid med andre klubber om bruk av de trenerressurser som støtteordningene har som grunnkrav at vi ansetter. Disse premissene har vi så langt ikke klart å få på plass.  

LSK Kvinner vil presisere at man over mange år nå har hatt kostnadsfokus, og har opptrådt nøysomt slik det er påkrevet for alle klubbene i Toppserien.

De nødvendige sparetiltak som er besluttet inkluderer kutt i administrative og sportslige kostnader og revisjon av kostnadsstrukturer, for å bygge optimal ressursallokering knyttet til videreutvikling av satsningen.

Konkrete betyr dette:

  • Umiddelbare delvise permitteringer av i praksis alle ansatte (bortsett fra spillere)
  • Administrasjonen går over til bruk av hjemmekontor
  • Vurdere å kutte måltider for spillere
  • Kutt av treningstid i LSK-hallen

Disse tiltakene vil være utfordrende for alle i og rundt klubben, men anses nødvendige for å beskytte klubben på kort sikt, og sikre videre eksistens for toppfotball for jenter på Romerike.

Klubben setter pris på all den støtten vi får og kan få, og ber om forståelse for at dette er en vanskelig tid for klubben. Ledelsen vil fortsette å oppdatere alle interessenter om fremdriften av disse tiltakene og de strategiene som iverksettes for å møte utfordringene de neste ukene.

Pressehenvendelser:
Rune Øien
Styreleder
92 29 29 27 / rune@lsk-kvinner.no