POENGDELING I GÅRSDAGENS DERBY

Kampreferat

Det ble gjort én endring fra laget som startet i 1-2-seieren borte mot Kolbotn på lørdag. Malin Brenn kom inn i laget for Casandra Lüthcke.

Fra starten av kampen tar Vålerenga tak i ballen og har den klart mest de første minuttene. De blåkledde kommer seg likevel ikke til noen sjanser, kun flere innlegg som forsvaret rydder enkelt unna. Bortelaget forsetter i dette sporet i 15 minutter før LSK Kvinner begynner å stå litt høyere, noe som gjør at hjemmelaget får mer og mer ball.

I det 19. spilleminutt slår Emilie Haavi et godt innlegg fra venstre som treffer en medspiller i feltet, men bortelaget blokkerer skuddet. Minuttet etter kommer LSK Kvinner seg nok en gang til et innlegg fra venstre som treffer en gulkledd i feltet, men Vålerenga blokkerer.

Etter 21 spilte minutter skal det endelig lykkes for hjemmelaget etter en periode med mye ball og flere gode innlegg. Camilla Linberg drar seg vakkert innover fra venstre og serverer Mimmi Löfwenius som banker ballen i mål! 1-0 og LSK-hallen fylles av jubel.

LSK Kvinner står høyt, og midtstopperne og midtbanen vinner igjen ballen høyt så å si hver gang Vålerenga prøver å etablere et spill. Birdsa kommer seg til flere gode innlegg og dødballmuligheter, og etter 41 minutter er de millimetere fra å øke til 2-0, ved et frispark som slås inn i feltet fra Camilla Linberg. Dette er også den siste muligheten til noen av lagene i førsteomgang før dommeren blåser av for pause.

I andreomgang har begge lag ballen i de første 5 minuttene, før LSK Kvinner kommer seg til en enorm sjanse. Emilie Haavi løper fra Vålerenga-forsvaret og kommer seg til et skudd fra venstre, men keeper redder. Nesten en drømmestart på omgangen!

De gulkledde fortsetter å kjøre på mot målet til Vålerenga, og etter 56 minutter drar Camilla Linberg seg løs fra venstre langs dødlinja før hun prøver å chippe keeperen. Forsøket er centimetere fra å gå inn, men Vålerenga-keeperen redder.

Etter dette kommer Vålerenga mer inn i kampen igjen, og de kommer seg til flere gode innlegg uten å få uttelling. Med unntak av et langskudd fra Nora Eide Lie får Vålerenga mer og mer ball, og etter 79 spilte minutter oppstår det en meget rar situasjon som ender i mål til bortelaget. Vålerenga slår et innlegg som forsøkes klarert ut av en gulkledd, men som treffer bakhodet på en Vålerenga-spiller før den går i mål. Et mål man aldri har sett maken til som rett og slett er ren flaks for bortelaget, og 1-1 er et faktum.

Etter reduseringen skaper ingen av lagene noen sjanser, med unntak av et par dødballer, og kampen blåses av til 1-1. Hjemmelaget hadde nok fortjent mer enn 1 poeng. Birdsa går med det inn i en liten ferie med 1 poeng i banken.

Camilla Linberg spilte en meget god kamp og ble kåret banens beste av NTB, hvor 10.000,- skal deles ut i samarbeid med NTB og Norsk Tipping. Camilla valgte å gi disse pengene til sine tidligere klubb Lyn.

Kampinfo

LSK Kvinner 1-1 Vålerenga

21´ Mimmi Löfwenius (Assist: Camilla Linberg)

LSK Kvinner XI: Ida Norstrøm, Cathrine Dahlström, Malin Brenn , Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Justine VanhaevermaetNora Eide Lie, Mimmi Löfwenius, Camilla Linberg, Emilie Haavi(c), Sophie Román Haug.

Innbyttere: Thiril Erichsen, Casandra Lüthcke, Isabell Bachor (Inn 86. min), Mia Authen, Thea Kyvåg, Mille Ivi Christensen (Inn 63. min).

Birdsa tar seg nå en velfortjent ferie sammen med resten av Toppserien. Neste kamp er borte mot Arna-Bjørnar 7. august 15:00. Vi i klubben ønsker alle en riktig god sommer!