Påskekrim på Kringsjå

LSK Kvinner og Lyn kickstarter påskeferien Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 15. apr 2019 Skrevet av: Ana

 

Skrevet av: Torunn Swane Østli 

LSK Kvinner og Lyn kickstarter påskeferien med match på Kringsjå kunstgress onsdag 17.april kl 1800.

Lyn er en tradisjonsrik klubb som ble stiftet 3.mars 1896. Lyn er for mange kjent som skiklubben over alle skiklubber i hovedstaden. Men fotball har også vært en stor del av klubbens historie – dog mest på herresiden.

Satsningen på kvinnefotball i Lyn har eksplodert det siste tiåret.

I 2009 meldte Lyn på et eget seniorlag i kvinnenes 4. divisjon. I løpet av 4 sesonger var Lyn sitt damelag å finne i 1.divisjon. Sesongen 2013 ble den første av fem sesonger på nest øverste nivå for Lyn-damene.

I 2017-sesongen løsnet det. Lyn tok tabelltoppen i løpet av sommeren og ga den aldri fra seg igjen. 29. oktober 2017 ble datoen da det historiske opprykket ble et faktum med seier 1-0 over Åsane i Bergen.

Lyn sin første sesong i Toppserien endte med en 11.plass og fornyet kontrakt, noe som er imponerende av et nyopprykket lag.

I skrivende stund står Lyn med tre uavgjorte og 3 poeng i årets sesong.

LSK Kvinner tok en fortjent seier 3-1 over Arna-Bjørnar i LSK-hallen på lørdag og ser ut til å ha funnet seg selv igjen etter en noe varierende seriestart.

Lyn og LSK Kvinner har møtt hverandre tre ganger i tellende kamper siden Lyn rykket opp – to ganger i serien og en i cupen. Alle tre gangene har Birdsa tatt seieren hjem. Forrige møte på Kringsjå kunstgress endte med en knepen seier til de gule i en fest av en fotballkamp. 7 mål og spenning helt inn.

Du trenger ikke høyfjellssol, appelsiner eller krimbok for å få påskestemning – du trenger bare å møte opp på Kringsjå kunstgress klokken 18.00 på onsdag. Dette blir en thriller!

VI-OSS-SAMMEN