NFF AKERSHUS OG LSK KVINNER HAR FORLENGET SAMARBEIDET

 

NFF Akershus og LSK Kvinner har forlenget sitt samarbeid for å styrke jente- og kvinnefotballen i fotballkretsen på alle nivåer. Nøkkelområdene som skal fokuseres på er rekruttering, samt spiller-, trener- og klubbutvikling.

Daglig leder i NFF Akershus Anne Ringdalen er fornøyd med å forlenge det gode samarbeidet med LSK Kvinner.

-Samarbeidsavtalen som NFF Akershus inngår med LSK Kvinner har stor betydning for jentefotballen i kretsen. LSK Kvinner har over lang tid vært flaggskipet på jentesiden i kretsen, og det er viktig for oss å styrke samarbeidet mellom utviklingsklubbene, toppklubb og krets. Vi er opptatt av utvikling og lokal forankring, og at LSK Kvinner, sammen med oss, tar ansvar for å utvikle spillerne ute i lokalmiljøene. Det er mange jenter og klubber som skal nyte godt av dette samarbeidet gjennom fokus også på spiller-, trener-, klubb- og lederutvikling, sier Anne.

-Vi ser frem til å samarbeide for å utvikle de neste toppspillerne, samt påvirke og bidra til skolering av trenerne i jentefotballen generelt. Videre vil det ha stor betydning for mange jenter som vil få tidligere nærhet til toppmiljøet via kompetanseutveksling, rolletreninger, keepertiltak, klubbesøk og nærhet til sine forbilder. Dette vil bidra til mer læring og motivasjon som tas med tilbake i egen klubb og kan skape mer utvikling, sier Anne.

De siste to årene har pandemien preget fotballen betraktelig, og begge parter ser nå frem mot å starte opp igjen med aktivitet.

-For mange spillere har det vært to utfordrende år under pandemien, hvor det har vært mindre aktivitet og utviklingsmuligheter, deriblant har sone- og kretslagsaktivitet vært nedstengt i flere perioder. Vi ønsker derfor sammen LSK Kvinner å tilby flere møteplasser og utviklingsmuligheter for jentene de neste årene, sier Anne.

Stein Ellingsen, administrativ leder i LSK Kvinner er klar over viktigheten av å ha et samarbeid med kretsen:

-Vi er veldig glade for å lande et forlenget og utvidet samarbeid med NFF Akershus. Dette er viktig for LSK Kvinner som et ledd i vårt ansvar for fotballen på Romerike og posisjon som toppklubb. Vi ønsker å være synlig, vi ønsker å være inkluderende og vi ønsker å ta ansvar, sier Stein.

-Sammen med kretsen vil vi ta ansvar rundt toppgruppe, klubbesøk, kompetanseutveksling og andre happenings gjennom fotballåret. Vi gleder oss stort over at NFF Akershus også legger mye tid og ressurser i dette, og ser på oss som en viktig samarbeidspartner i deres arbeid, sier Stein.

-Vi ser frem mot å bidra til god fotballaktivitet på Romerike, sammen med NFF Akershus og våre naboklubber, sier Stein.