Mia Authen skrev sin første proffkontrakt med LSK Kvinner

Mia Authen (17) ble mandag et fast medlem av a-laget - og skrev under på sin første proffkontrakt. Etter en lang periode med hospitering fra vårt rekruttlag har hun tatt det siste skrittet og blir dermed en fast del av Norges beste lag.

STORT: Det var stort å møte Hege Riise for første gang - nå har Authen verdensmesteren som trener.

Sist oppdatert: 23. jun 2020 Skrevet av: Admin

 

Mia har vært i LSK Kvinner siden 2017, men er opprinnelig fra Østfold-klubben Trøgstad/Båstad. Hun står bokført med 50 kamper for vårt rekruttlag og fikk sin debut på høyeste nivå mot Vålerenga i fjorårets cupfinale. I tillegg har hun representert Norge på alle aldersbestemte landslag – nå senest på J19-landslaget. Nå har 17-åringen signert proffkontrakt med LSK Kvinner.

– Det å spille for LSK har vært et mål for meg siden jeg var liten. Så at jeg nå har signert en proffkontrakt føles veldig bra, sier Authen.

Hun har vært en del av toppspillerutvikler Tom Arne Stormo sin oppfølgingsgruppe siden 2018. Han er strålende fornøyd med at nok en ny ung spiller blir løftet opp på A-laget fra eget rekruttlag.

– Mia har vært tålmodig, treningsvillig og har fulgt vår bru til A-laget etter punkt og prikke – det er dermed morsomt at hun kroner det hele med sin første profesjonelle kontrakt, sier Stormo.

I tillegg til å være en del av LSK Kvinner har hun også vært en del av det første jentekullet på Wang Romerike. Stormo er ikke i tvil om at den påvirkningen hun har fått der har bidratt til hennes utvikling.

– Wang Romerike har vært et meget godt tilskudd til hennes treningshverdag – og vi er meget godt fornøyd med vårt samarbeid inn mot dem. Dette viser at samarbeid mellom skole og klubb er essensielt for å kunne utvikle unge spillere, påpeker Stormo.

– Jeg håper på å få noen innhopp og bidra så godt jeg kan i LSK Kvinner, sier Mia Authen om sine personlige mål for sesongen.

Vi gleder oss til fortsettelsen – Mia Authen vil bære draktnummer 24 denne sesongen.