Mia Authen (22) solgt til Brann for rekordsum

Vi har blitt enige med Brann om en overgang for Mia Authen. Salget av midtstopperen er tidenes dyreste salg av en LSK Kvinner-spiller noensinne. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

22-åringen spiller sin foreløpig siste kamp for LSK Kvinner mot Lyn til helgen. Etter dette venter nye utfordringer i Bergen og Brann.

Mia trekker frem tillit som en av nøkkelfaktorene for utviklingen hun har hatt i klubben de siste årene.

- LSK Kvinner er klubben jeg har vokst opp i som fotballspiller. Jeg startet på rekruttlaget i 2017 som 14-åring, og jeg er stolt over alt arbeid jeg har lagt ned for å komme dit jeg er i dag, sier Mia.

- Den største forskjellen på de siste to årene og årene før, og grunnen til de stegene jeg har tatt, er at jeg har hatt fått mye mer troa på meg selv. Det er mye lettere når man har en trener som viser deg tillit. Man må tørre å gjøre feil, være modig på banen og rett og slett gi litt faen. Det er noe jeg kommer til å ta med meg videre, sier Mia.

22-åringen, som kom til klubben i 2017, fikk sin offisielle debut for LSK Kvinner i 2019. Under sin tid i sort og gult kan Mia skilte med et NM-gull og to bronsjemedaljer. Mia er takknemlig for tiden hun har hatt i klubben.

- Mitt største minne er kanskje da jeg kom innpå i cupfinalen i 2019. Det var veldig stort husker jeg. Det jeg allikevel kommer til å se tilbake på fra tiden i LSK Kvinner er et utrolig bra samhold, og jeg har fått bestevenner for livet! Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for å ha vært en del av dette laget her, det er noe man ikke skal ta som en selvfølge, sier Mia.

- Jeg kommer til å savne gjengen, men er veldig klar for veien videre, sier Mia.

Tatt store steg i LSK Kvinner

Sportssjef Jan Henrik Øydne er tydelig på at Mia har tatt store steg i LSK Kvinner de siste årene.

- Det er alltid litt vemodig å selge spillere og man kan alltid diskutere timingen, men jeg er veldig glad på Mia sine vegne og at vi fant en god løsning, sier Jan Henrik.

- Mia, som fortsatt er en ung spiller, har hatt en enorm utvikling hos oss de siste 2 årene. Fra å spille litt ulike posisjoner, har hun virkelig funnet plassen sin som midtstopper. Det har blitt lagt ned mye jobb fra både Mia og trenerteamet med Andre Bergdølmo i spissen, som har resultert i interesse fra andre klubber og spill for U23-landslaget, sier Jan Henrik.

- Mia er en lokal spiller som har gått gradene i klubben og fått mye tillit de siste sesongene, og som helt klart har skutt fart i utviklingen. Jeg tror Mia fort er en spiller som vil kunne nå langt, potensialet er absolutt til stede, sier Jan Henrik.

Jan Henrik er stolt over at vi har klart å utvikle Mia til den spilleren hun er i dag, og dette er noe klubben ønsker å fortsette med i tiden fremover.

- Så er toppfotballen slik at kjøp/salg av spillere er en del av pakken og vi er tydelige på at vi skal fortsette å utvikle toppspillere i klubben og være Romerikes viktigste faktor for at jenter skal kunne ha de samme mulighetene og drømmene som gutta, sier Jan Henrik.

Vi takker Mia for hennes bidrag under sin tid hos oss, og vi ønsker masse lykke til videre!

Lyn kommer på besøk på lørdag - bli med på siste kamp før ferien her!