LSK Kvinner ut i Europa

Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån

Sist oppdatert: 24. jun 2019 Skrevet av: Ana

 

Fredag trakk LSK Kvinner sin kvalifiseringsgruppe til Champions League. Vi skal spille i Belgia mot arrangøren Anderlecht, PAOK fra Hellas og Linfield Ladies fra Nord-Irland. Når vi skal spille og hvem vi faktisk møter kan du lese mer om her:

Den største fordelen med selve trekningen er hvor den blir arrangert. Det å skulle spille i et vestlig land i Nord-Europa gjør at mat, senger, fasiliteter, treningsbaner m.m. er omtrent som hjemme. Dette forenkler fokuset for spillergruppen gjennom en hard og lang uke. Turneringen går fra 6.-14. august og antatte kampdager er

07.08. mot Anderlecht

10.08. mot Linfield Ladies

13.08. mot PAOK

Her er litt mer informasjon om de tre lagene vi skal møte:

PAOK

PAOK er en av de største klubbene i Gresk fotball. Herrelaget har dominert den hjemlige serien, sammen med Olympiakos og Panathinaikos, de siste årene. Kvinnelaget blir nå satset på i den ærverdige klubben, og budsjettet skal være kraftig økt. Med mere økonomiske muskler kan damelaget ta kvantesteg i Europeisk fotball. De er pr i dag ranket som nummer 56 i UEFA. De vant den hjemlige serien med 20 av 20 seire og en målforskjell på 106-5 siste sesong. PAOK har representert Hellas i Champions League de siste syv årene på rad. Av de syv forsøkene har de kommet videre fra gruppespill i kvaliken fire ganger. Senest i 2017/2018 sesongen gikk de videre, men tapte 0-8 tilsammen for Sparta Praha, som for øvrig kom seg helt til kvartfinalene.

PAOK fikk ikke delta i Champions League 2018/2019, etter bruk av en ugyldig spiller under kvalik-runden året før.

Anderlecht

Anderlecht fra Belgia er et velkjent navn i Europeisk fotball. Kvinnelaget hadde sin storhetstid fra midten til slutten av 90-tallet. Da vant de serien tre ganger og cupen fire. Sist gang de tok et seriemesterskap var for 20 år siden, i 1998. De regnes uansett som en av de sterkeste lagene på nivå tre i denne trekningen. De er ranket som nummer 75 på UEFA sin ranking. I gruppespillet i kvaliken i fjor vant de to kamper, men tapte 2-1 mot Glasgow. Siden 2004 har de blitt nr to i serien fem ganger, senest i 2011. Den øverste divisjonen i Belgia omfatter kun seks lag. Selve grunnserien består av at alle spiller mot hverandre fire ganger. Med en kamp igjen i grunnspillet pr dags dato leder Anderlecht suverent med kun ett tap på 19 kamper. 65-årige Patrick Wachel har trent laget siden 2016, da han kom fra rival Standard Liege, hvor han hadde vært i fem sesonger.

Linfield Ladies

Linfield Ladies fra Nord-Irland har vunnet den hjemlige serien tre år på rad. De leder også årets serie pr dags dato. De har arrangert kvalik runder to ganger tidligere, deriblant i fjor. Da røk de på tre strake tap – men ikke knusende. De tapte 2-0 for Ajax, 1-0 for Islandske Thor og 3-2 for Wrexford fra Irland. De mener selv at de nærmer seg muligheten til å gå videre fra kvalik-runden. Samtlige spillere på laget er amatører og betaler faktisk for å få spille på laget. Herrelaget til Linfield er også regjerende seriemester og skal møte Rosenborg i Europacupen i juli måned. Linfield Ladies er ranket som nummer 100 på UEFA sin tabell.