SEIER MOT KLEPP! KAMPREFERAT FRA SPENNENDE BORTEMØTE.

Kampreferat skrevet av Espen Morfjord

Klepp på bortebane var neste utfordring for LSK Kvinner. Vi trenger 3 poeng for ikke å bli hektet av i gullkampen mot et Klepp-lag som trenger poeng for ikke å havne i nedrykksstriden. Vi kommer fra et 0-1 tap hjemme mot RBK, mens Klepp på sin side tapte 1-0 borte mot Røa.

LSK Kvinner er offensive fra start og er ute etter en tidlig scoring. Wollis er centimetre fra å score etter kun 4 minutter. Haavi får ballen på 10-12 meter, men blir taklet og ballen triller til Wollis som står alene foran mål, men bommer på ballen.

Men, 2 minutter senere kommer målet for LSK Kvinner. Haavi slår en strålende ball til Wollis som kommer ned til dølinja og slår ballen inn foran mål. Klepp klarer ikke å få klarert og ballen havner til slutt hos Andrea Wilmann som banker inn 1-0. LSK vinner flere dueller på midten og Justine er aldri langt unna Terland når hun får ballen.

Terland og Rogde prøver å skape noe for Klepp, men klarer ikke å komme til de store sjansene.
Men etter 34 min sitter den for Terland. Hun får ballen på 16 meter, tar den med seg inn i boksen og fra 12 meter og skrått hold setter hun den fint nede i motsatt hjørne.

Vi prøver å svare kjapt, men Soph bommer på ballen etter innlegg fra Wollis og Klepp får klarert. Det bølger mye frem og tilbake uten at det blir skapt noen sjanser og lagene går dermed til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang prøver LSK Kvinner å stå enda høyere.
Etter 50 min finner Justine fint Haavi på venstre siden. Haavi drar seg i kjent stil innover i boksen og fra 12 meter banker hun ballen opp i nærmeste hjørne og det står 2-1 til Birdsa.

Bare få minutter senere er Terland frempå igjen. Hun prøver seg på skudd fra 16 meter, men ballen treffer armen til Roestbakken og det blåses straffe. Nikki Stanton er sikker fra krittmerket og det står 2-2. Etter 65 min får Terland ballen med ryggen mot mål og etter en kjapp vending, fyrer hun av ett skudd fra 18 meter. Ida har en god redning, men må gi retur. Wollis forstyrrer Rogde nok til at hun ikke treffer mål på returen.

Etter 69 min får Klepps keeper et tilbakespill ved kanten av 16-meteren. Keeper treffer dårlig på oppspillet og ballen går rett til Nora som fra langt hold setter ballen i det tomme målet. 3-2 til oss! God prestasjon av Nora.

Etter scoringen tar LSK Kvinner mer og mer over kampen. Vi kommer til ett par gode muligheter. Etter 79 min prøver først Nora seg fra veldig spiss vinkel, men keeper redder. Så kommer Wollis seg ned til dølinja og får lagt inn, men Soph header over.

Etter 87 min får Wilmann ballen på 16-meteren med ryggen mot mål. Hun vender flott av to Klepp-spillere, men skuddet går rett på keeper.
Vi holder ut siste minuttene, vinner 3-2 og 3 deilige poeng er med i bagasjen hjem til Lillestrøm.

Seieren gjør at LSK Kvinner fortsatt har gode muligheter til et nytt seriemesterskap. Klepp på sin side må begynne å ta poeng for å komme seg opp av sumpa. Jevnt i toppen og det er jevnt i bunn i årets Toppserie. Ingenting er avgjort. Nå er det landslagspause. Jentene får seg en velfortjent pause.

Neste kamp for LSK Kvinner er 26 september. Da møter vi Røa i LSK-hallen.