LSK Kvinner mot Vålerenga – et klassisk nabo-oppgjør!

Foto: Astrid Pedersen/Bildbyrån

Sist oppdatert: 29. mai 2019 Skrevet av: Ana

 

17.august tar LSK Kvinner imot Vålerenga til seriekamp i hallen. Denne kampen ønsker vi å markere helt spesielt. Vålerenga er det laget vi liker aller best å slå, og derfor ønsker vi full mobilisering og en stappfull hall!

Vålerenga og Lillestrøm har et historisk «hat» forhold. På herresiden er disse kampene sett på som en av landets fremste nabo-oppgjør, senest med herrelagets suverene 3-0 seier borte på Intility stadion på lørdag. Dette smitter naturligvis over på kvinnesiden også.

Historisk er disse kampene målrike og fulle av underholdning.

På de 18 siste kampene mellom LSK Kvinner og Vålerenga har LSK Kvinner vunnet 15. Vålerenga har kun en seier – det forsmedelige 1-0 tapet i semifinalen i cupen i 2017. Det er et resultat vi fremdeles ønsker å revansjere.

Målforskjellen på disse 18 kampene er 51-10. Av de 51 scorte målene er hele 47 mål definert som spillemål, og kun to er straffer. I forhold til gule kort går det også unna i disse klassiske oppgjørene – våre spillere har fått totalt 4 gule kort, mens VIF damene har dratt på seg 18 gule kort, altså 1 i snitt pr kamp.

Med andre ord – denne fotballfesten vil du ha med deg!!