LSK Kvinner 1 – 3 Rosenborg

Sist oppdatert: 04. mai 2021 Skrevet av: jonas

 

LSK Kvinner 1 – 3 Rosenborg Kvinner (Mål: Emilie Haavi – Assist: Mille Ivi Christensen)

Vi startet med følgende 11 mot Rosenborg: Norstrøm, Dahlström, Brenn, Gausdal, Lüthcke, Ivi Christensen, Bachor, Authen, Linberg, Haavi & Román Haug.

Treningskampen mot Rosenborg var den første for Birdsa etter treningsnekten. Kamptroppen bar preg av at flere spillere var ute med småskader i forkant av kampen, noe som førte til at flere fikk muligheten til å vise seg frem.

I de første minuttene av kampen fikk vi se Mille Ivi Christensen, som startet i en litt dypere rolle enn vanlig, vise seg frem ved flere anledninger. Mille Ivi Christensen toppet førsteomgangen ved å spille gjennom Emilie Haavi med en lekker pasning, som løp fra backen til Rosenborg og satte inn 1-0 kontant i hjørnet. Dessverre utlignet Rosenborg like etter, og man gikk til pause på stillingen 1-1.

Rett før pause måtte Sophie Román Haug ut med en skulderskade etter et brutalt sammenstøtt med en Rosenborg-spiller. Sara Bræk kom inn til sin første kamp for LSK Kvinner, og fikk med det sjansen til å vise seg frem. Sara Bræk har vært på rekruttlaget et par sesonger, og har en fortid fra Lillestrøm og Eidsvold Turn.

Etter pause så man tydeligere og tydeligere utover i omgangen at Rosenborg har hatt flere kampminutter i beina enn Birdsa den siste tiden, og de scoret etterhvert både 1-2 og 1-3. Den begrensede kamptroppen til Birdsa betydde at det ikke ble gjort noe flere bytter, og jentene på banen måtte kjempe seg gjennom resten av kampen.

Les mer: Dette er treningskampene til LSK Kvinner før seriestarten! 

Hovedtrener Knut Slatleim sier følgende om kampen:

– Det var fint å få en gjennomkjøring igjen, selv om vi alltid ønsker oss et bedre resultat og annerledes kampbilde enn vi får. Vi har fortsatt masse å jobbe med, men etter over en måned uten kontakttrening satser vi på en bratt stigning i ukene som kommer. Ting satt bedre i inngangen til og under CL kampene, så vi vet det er mye å gå på. Vi ønsker selvfølgelig å henge mer sammen både i det offensive og i det defensive enn vi gjør på lørdag. Våre strukturelle utfordringer forplanter seg, og RBK får i for lange perioder eie ball. På den positive siden får endel unge spillere erfaringer mot god motstand, og vi får vår første 90 minutter i beina i den «nye» oppkjøringen.

På lørdag klokken 15:00 venter Vålerenga på Intility. VI-OSS-SAMMEN!