Keeper-talent klar for LSK Kvinner

Idun-Kristine Jørgensen (18) har signert en 2-årskontrakt med oss, og er allerede i dag med i kamptroppen mot Kopparberg.

NYSIGNERING: Idun-Kristine Jørgensen er klar for LSK Kvinner. Foto: Emil Saglien Ruud

Sist oppdatert: 23. feb 2020 Skrevet av: Emil Saglien Ruud

 

De to siste sesongene har hun tilbrakt i Fart. I fjor fikk hun både sin Toppserie-debut og landslags-debut. Nå er keeper-talentet klar for nye utfordringer i LSK Kvinner.

– Det var stort at jeg fikk debutere i Toppserien i fjor, samtidig som at jeg ble tatt ut på J19-samling og fikk debuten der også. Jeg hadde jo langt i fra fylt 19 år da, men jeg følte jeg var god nok til å gripe den muligheten.

I tillegg til å spille fotball, går 18-åringen på WANG Toppidrettsgymnas. Der hun i løpet av den siste tiden selv føler hun har tatt store steg.

– Jeg har god refleks og er uredd. I løpet av det siste halvåret har jeg tatt store steg. Etter at Leif Nordli kom inn som trener har jeg utviklet meg stort fotballmessig, både på WANG og i Fart. Jeg ønsker å bli så god så mulig, ta steg i riktig retning kontinuerlig. Mer enn det har jeg ikke tenkt.

Hun følte det var noe spesielt da hun gikk inn i garderoben for første gang etter at papirene var skrevet under. Samtidig hun gleder seg stort til å komme ordentlig i gang.

– Første gang jeg kom inn i garderoben etter at jeg visste at jeg skulle være LSK-spiller, kjente jeg litt høye skuldre. Det setter litt større krav til meg selv og det sportslige. Jeg gleder meg til å bli en del av keeper-teamet her. En del av gruppa, og kunne hjelpe på det jeg kan.

18-åringen var ikke i tvil da LSK Kvinner kom på banen.

– LSK Kvinner er Norges beste klubb, en klubb der du kan utvikle deg godt. Det var derfor jeg tok dette valget, så jeg kan spisse fotballen enda mer.

Hun er opprinnelig fra Hamar, og startet sin karriere i Ottestad før hun tok turen videre til Fart. Men bosted har hun ennå ikke endret, så pendling blir en stor del av hverdagen.

– Jeg går på WANG Toppidrett, så jeg praktiserer jo BAMAs «eat-move-sleep». Det blir mye pendling fra Hamar til Lillestrøm. Men jeg prøver også å få tid til familie, venner og skolearbeid. Jeg elsker å drive med fotball. Det er en stor motivasjon i seg selv. Forbildet mitt må være Bruce Grobbelaar, ikke at så mange på min alder vet om han, men jeg husker at jeg så på alt av det han gjorde.