Karly Røstbakken har signert for Birdsa!

Sist oppdatert: 17. mar 2020 Skrevet av: christian1

 

Karly Røstbakken

Norsk-australske Karly Røstbakken (19 år) er klar for LSK Kvinner! Vi er utrolig fornøyd med å kunne forsterke troppen vår med denne signeringen. Karly kan bekle alle de defensive posisjonene og kan beskrives som en hardtarbeidende spiller både offensivt og defensivt.

For å sitere hennes trener i Canberra –  Heather Garriock:                                                    

«Karly is the definition of hard work».

Spilleren har dype røtter i Østerdalen da hennes far vokste opp i Elverum. Hun bodde ett år i Norge i barnehagealder før hele familien bestemte seg for å flytte ned til Australia.

Karly begynte ikke å spille fotball før hun var ti år gammel, men har i ettertid opparbeidet seg solid erfaring i den Australske toppdivisjonen. Hun debuterte i W-league for Canberra United kun 15 år gammel og i hennes andre kamp ble hun tidenes nest yngste målscorer i  W-league.

Hun vant årets unge spiller i W-league i 2018 og ble før årets sesong med i kapteinsteamet for Canberra United – kun 18 år gammel.

På landslagsnivå ble hun som reserve kalt inn til sin første A-landslagssamling til VM i Frankrike 2019 der hun debuterte i Australias andre gruppespillkamp mot Brasil som de vant 3-2

Se her hva hun sier selv om overgangen:

«Jeg gleder meg veldig mye til å spille for LSK Kvinner denne sesongen. Det er en stor mulighet for meg å få spille i Toppserien! 

Det blir også en spennende utfordring å få spille i en internasjonal turnering med klubben. Jeg håper virkelig at jeg kan komme med bidrag til at vi vinner en eller flere titler!»

På grunn av den avventende situasjonen venter vi fremdeles på endelige svar på når Karly kommer til Norge. Men hun vil være en del av troppen så fort laget kan begynne med fellestreninger igjen. 

Vi gleder oss til å se Karly i gult og svart denne sesongen! Velkommen til oss.