Ingrid Moe Wold takker for seg

Alt har sin tid - nå drar Moe Wold til utlandet.

JUBEL: Her feirer Moe Wold foran Kanari-Fansen i Telenor Arena.

Sist oppdatert: 14. des 2019 Skrevet av: Emil Saglien Ruud

 

Vår Kaptein, Ingrid Moe Wold, drar til Spania og blir utenlandsproff. Vi tok en prat med Ingrid og Hege på Åråsen etter en velfortjent ferie. Der forteller hun blant annet om hvorfor hun nå velger å fortsette karrieren i er ny klubb og liga:

– Du har opplevd utrolig mye med klubben. Hva er det som nå gjør at du velger å prøve noe nytt?

– Det dukka opp noe konkret nå. Jeg har vært her i 10 år, og det har vært veldig trygt og innenfor komfort-sonen. Jeg har tenkt at jeg burde gjøre det, og det sitter sykt langt inne. Det var avgjørende at det var fem måneder, jeg hadde ikke signert i et og et halvt år der borte. For man har jo signert litt «blindt». Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til. Men jeg håper jeg kan utvikle meg på det, sier hun.

Høyrebacken kom til oss tilbake i 2009, da het klubben Team Strømmen. Hun har nærmest vært med på å bygge LSK Kvinner stein for stein. Tilbake i 2007-2008 hospiterte hun i Team Strømmen.

– Hva er ditt første minne fra klubben?

– Jeg husker det var veldig hard kultur her, nesten hardere enn nå. Vi hadde sånn 2 mot 1 øvelse som vi pleier å ha nå. Da jeg var med en av de rutinerte, så turte jeg ikke, så jeg latet som jeg skulle knyte sko for å havne lenger bak i køen.

Hege Riise har også vært med på å bygge LSK Kvinner fra startet – med unntak at hennes to år som assistent i USA.

– Hva betyr Hege for deg?

– Jeg har jo alt å takke Hege for. Det var hun som henta meg til klubben. Jeg husker Hege ringte meg, da hun fikk tilbud om jobb i USA. Så da skulle hun liksom dra fra meg da, etter mitt første år i Lillestrøm. Men hun kom tilbake etter to år, og siden har vi hatt et godt samarbeid.

Ingrid klarte ikke å fortsette sin ros av treneren, da hun skal fortelle om meldingen hun sendte til Hege, for å fortelle at gi seg i klubben.

– Jeg blir sentimental, klarer nesten ikke å snakke om det, sa Ingrid og tok til tårene, før Hege tok over praten, og beskrev LSK Kvinners bauta.

– Hver trening er like viktig. Hver kamp er like viktig. Like profesjonell hele veien. Man jobber hardere og vil mer. Skikkelig dedikert. Hun smeller, og hun roser. Det er jo det alle liker, sier Hege Riise, som har jobbet med Ingrid i litt over åtte år.

Hun har spilt 283 kamper for LSK Kvinner og scoret 38 mål. Motivasjonen er lagvenninnene.

– Det som gir meg mest er å gjøre det med andre. Fellesskap.

LSK Kvinners første seriegull var tilbake i 2012, men gullet i 2014 sitter best for 29-åringen. Hun mener det var der revolusjonen starta.

– Det gullet vi tok hjemme mot Stabæk i 2014, da den siste kampen var avgjørende. Det var der jeg følte revolusjonen starta. Det var en helt fantastisk opplevelse.

– Det har vært en kontinuitet over tid. Den kulturen som har blitt bygd, spillerne har vært delaktige i det. Moe har jo vært en pådriver i de prosessene, sier Hege Riise.

Men det viktigste gullet kom for knapt en måned siden.

– Cupfinalen mot Vålerenga nå, den var ekstremt viktig. Bare for å stadfeste at «det er faen ikke så lett». Den vinnerkulturen og det vi har. Det er ikke bare å kjøpe seg til det. Alle snakka om at det ble et troneskifte i den kampen, men det ble det jo ikke, det var ganske langt unna, sier Moe Wold.

(Saken fortsetter under bildet.)

PÅ GJENSYN: Ingrid Moe Wold tok til tårene etter cupfinaletriumfen – nå tar hun farvel med LSK Kvinner. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / Bildbyrån

Hun tar ikke lett på det å dra fra LSK Kvinner.

– Jeg vet at jeg drar fra en sykt bra klubb som jeg trives godt i. Det er en grunn for at jeg har vært her i 10 år. De frivillige, fansen, medspillerne, foreldrene til medspillerne mine. Jeg har blitt så glad i alle. Vi er en stor familie. Jeg har jo sett Hege mer enn mamma de siste åra, smiler hun.

Og legger til en gladnyhet oppi det hele:

– Det er ikke en farvel. Det er et på gjensyn enn så lenge, sier den kommende Spania-proffen.

Kanari-Fansen har betydd ekstremt mye for kapteinen.

– Man har jo som kvinnelig fotballspiller aldri vært med på noe lignende. Det er bare å være stolt og takknemlig for at de har vært med i så mange år.   De skaper mer enn de tror. Helt sinnssykt. De er en gjeng med lagspillere, avslutter kapteinen.

Vi ønsker Ingrid masse lykke til i Spania. Etter alt du har bidratt med i alle disse årene er det velfortjent at hun nå får oppleve profftilværelsen i utlandet.
Vi håper at du får nyte stor suksess, og at dine bidrag kommer til stor nytte i din nye klubb også. De er heldig som får deg inn på laget.
Tusen takk, så langt, for alt du har gjort for LSK Kvinner!
TO KAPTEINERS FARVEL: Moe Wold og Kippe – LSKs kapteiner – takker for seg etter mange år i klubben.