Fantastisk karrieremulighet for Hege Riise i England

Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Sist oppdatert: 19. jan 2021 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

Hege Riise blir ny landslagssjef for England fra februar av. Ansettelsen varer frem til 31. august. Dette betyr at Riise får med seg OL som sjef for Storbritannias kvinnelige landslag. Mesterskapet arrangeres i Japan i august.

Etter mesterskapet returnerer Hege til hjemlandet og tar over som hovedtrener for Norges landslag for jenter 19.

Følgelig er en æra over for LSK Kvinner med Riise på sidelinjen. Trenerprofilen har hatt en eventyrlig suksess på Romerike.

– Det er vemodig. Jeg har vært her lenge og hadde egentlig ikke en tanke om å bytte jobb. Samtidig er dette spennende og noe som fristet etter hvert som det kom opp. Når muligheten med England bød seg ble det en ekstra motivasjon til å være med i et mesterskap.

Hege roser også LSK Kvinner og Norges fotballforbund i prosessen. Riise blir allerede nå ansatt i NFF som J19-trener, men får umiddelbart permisjon til å gjennomføre England-jobben.

– Jenter 19 og mesterskap er veldig motiverende. Det å få permisjon før en har starta er raust av NFF. I tillegg har LSK Kvinner bidratt og ønsket alt det beste i prosessen.

Styreleder i LSK Kvinner, Anders Melheim, støtter Riise.

– Vi er glade på Heges vegne. Vi har hatt en god og åpen dialog med Hege om hennes muligheter i og utenfor klubben hele veien. Når hun nå drar til England er det en mulighet man ikke sier nei til og vi ønsker henne masse lykke til.

Videre legger styrelederen vekt på hva det betyr at LSK Kvinners hovedtrener blir hentet til England.

– Vi er stolte av at vår mangeårige trener blir verdsatt slik. Dette viser at vår kompetanse, ikke bare på spillersiden, men også på trenersiden er attraktiv utenfor Norges grenser. Vi ønsker å takke Hege Riise for alt hun har gjort for LSK Kvinner.

VI OSS SAMMEN


Les pressemelding hos det engelske fotballforbundet her

Les mer om Hege Riise her