GOD 1. OMGANG, MEN HOLDT IKKE INN

Kampreferat av Espen Morfjord

LSK Kvinner tok imot Avaldsnes til toppoppgjør i LSK-hallen. Begge lag hadde 28 poeng før kampen. Begge lag trengte 3 poeng for å henge med i gullkampen.

LSK Kvinner tok tidlig tak i kampen. Wilmann og Haavi hadde gode skuddforsøk i løpet av de første 5 minuttene. Elise Thorsnes hadde deretter et frekt forsøk fra langt hold etter 7 minutter da Ida er på halvdistanse, men treffer ikke bra nok og ballen går utenfor.

Etter 13 minutter kommer Haavi seg ned mot dødlinja, dribler av et par Avaldsnes-spillere og drar seg innover i feltet. Hun fyrer av fra skrått hold, men keeper redder. Etter 22 minutter fyrer Tonje Pedersen av et knallhardt skudd fra cirka 20 meter. Ballen går over keeper Victoria Esson, via tverrligger og i mål. 1-0 til LSK Kvinner. Drømmescoring av Tonje!

Like etter scoringen prøver Soph seg på et liggende volleyskudd etter innlegg fra Haavi, men ballen går utenfor mål. Vi virker nå å ha god kontroll på Avaldsnes. Justine og Nora ser ut til å ha full kontroll på midtbanen. Karly og Ina har kontroll på Thorsnes, mens Wollis og Haavi skaper stadig hodebry for Avaldsnes-høyreback Nathalie Utvik. LSK Kvinner kommer også til flere innlegg fra venstrekanten men uten at det blir store sjanser ut av det.

Avaldsnes ypper seg et par ganger, men klarer ikke å komme til store målsjanser.
Etter cirka 37 minutter blir Wilmann liggende nede med skade. Hun blir etter hvert byttet ut med Thea Kyvåg. Lagene går til pause med en 1-0-ledelse til LSK Kvinner etter en meget god 1. omgang. Wilmann blir i pausen fraktet ut av hallen på båre.

Vi starter 2. omgang bra. Thea Kyvåg har et stolpeskudd før 5 minutter er gått. Like etter er det Haavi som prøver seg fra 18 meter, men keeper slår ballen ut til corner. Wollis slår corneren inn på bakre stolpe til Soph som header, men forsøket går utenfor. Avaldsnes går deretter rett i angrep. Ballen havner til slutt hos Olaug Tvedten som skyter fra skrått hold, men Ida drar frem en god redning.

Avaldsnes kommer gradvis mer inn i kampen nå. Etter 54 minutter får LSK Kvinner frispark fra 20 meter. Wollis prøver et hardt skudd mot motsatt kryss, men ballen går rett over mål. Avaldsnes setter inn Magnusdottir på topp. Sistnevnte, Ajibade og Thorsnes er en angrepstrio som kan lage trøbbel for hvilket som helst forsvar! Noe LSK Kvinner får merke utover kampen.

Etter 66 minutter snapper Ajibade ballen på vår banehalvdel, spiller vegg med Magnusdottir og prøver et skudd fra 14 meter, men det går rett på Ida. Etter 71 minutter smeller det. Venstreback Hannah Dahl spiller opp på en feilvendt Ajibade, som vender fint og smeller av en rakett fra 18 meter opp i motsatt kryss. Ida er sjanseløs. Pen scoring av Ajibade!

LSK Kvinner prøver deretter å svare, men kommer ikke til noen store sjanser. Etter 80 minutter kommer Magnusdottir ned mot dødlinja og slår inn foran mål. Ballen treffer foten til Justine, endrer retning og går i mål bak en utspilt Ida. 2-1 til Avaldsnes.

5 minutter senere er det Elise Thorsnes sin tur. Hun får ballen på høyrekanten og drar seg innover i feltet og plasserer ballen fint nede i motsatt hjørne. 3-1 til Avaldsnes.

Hege setter inn på Dekkerhus og Bachor i jakten på scoringer. Det er spill mot kun ett mål i sluttminuttene, men Avaldsnes får stadig ryddet unna. Haavis gode innlegg som går i tverrliggeren er det nærmeste LSK Kvinner kommer. Avaldsnes kan dermed juble for 3-1-seier og 3 viktige poeng i gullkampen. LSK Kvinner ligger nå på en fjerdeplass. Trolig må vi ha full pott de siste 3 rundene for å ha mulighet til å kjempe om gull.

Takk til alle som kom og støttet jentene. Takk til alle frivillige som igjen gjør en enorm innsats før, under og etter kamp. Neste helg er det landslagspause. Det betyr at neste kamp for Birdsa er 1. november. Da møter venter VIF på Intility Arena. Vi ønsker Andrea riktig god bedring og håper å se deg på banen igjen snart!