Før kampen: Røa – LSK Kvinner

Intervju med Bachor og Riise

Photo: Jon Olav Nesvold

Sist oppdatert: 16. jul 2020 Skrevet av: Nasra

 

Før kampen skrevet av Maria Javery

Da var det endelig klart for kamp igjen. Vi møter Røa på Røa-banen, en bane som alltid er vanskelig å komme til. Opp gjennom årene har dette vært en av de virkelig tøffe kampene i løpet av sesongen.

Jentene kommer fra en sterk hjemmeseier mot Sandviken hvor vi setter inn seiersmålet helt på slutten av kampen, så vi står med 4 poeng etter de to første serierundene. Røa kommer fra et 2-0 tap borte mot VIF og står med 0 poeng etter de to første rundene.

Vi vet at det vil bli en kamp hvor det kriges mye på midten samt tøffe dueller over hele linja. Banen er også mindre enn hva vi er vant med i hallen, noe som vil gjøre at vi har mindre rom å boltre oss på enn hva vi er vant til.

Jentene er klare for å gi alt og fortsette det gode spillet de viste tidvis mot Sandviken, samt videreutvikle spillet og relasjonene videre.

Før kampen har vi tatt en prat med midtbanegeneralen Isabell Bachor og hovedtrener Hege Riise.

 

Isabell Bachor om bortemøtet mot Røa

Det har vært en meget god treningsuke hvor seieren mot Sandviken ga oss en ekstra boost inn mot neste kamp. Vi har fått restituert godt og har fått forberedt oss på kampen på en veldig god måte. Etter mange kamper mot Røa tidligere så vet vi at det vil bli en krig på banen hvor alle kjemper for hverandre. Det blir tungt og tøft med masse duellspill hvor begge lag jobber hardt for å ta hjem 3 poeng. Kampen vil nok bli annerledes enn den var mot Sandviken, men deler av spillet vi viste mot de må vi ta med oss og være enda råere på mot Røa.

Det var utrolig gøy for oss å se at vi ikke bare slo publikumsrekorden fra 2014, men at vi knuste den. Det betyr utrolig mye for oss at vi har så mange som ønsker å støtte oss. Det er sånn at vi kan ikke vente til det er lov til å spille med stappfull hall igjen, vi må begynne allerede her og nå. Aksjonen viste oss at det er mange som skulle ønske at de kunne være i hallen og det ga oss en skikkelig boost. Kanskje det var nettopp det som gjorde at vi jobbet hele veien inn og dermed endte med å få den forløsende scoring helt på slutten av kampen. Så tusen takk til alle sammen som bidro i sofakamp-aksjonen vår. Vi gleder oss til å se alle sammen i hallen når den tid kommer!

 

Hege Riise om bortemøtet mot Røa

Det har vært en kort, men veldig fin treningsuke med veldig god kvalitet og bra fokus, så nå er vi veldig klare for ny kamp. Det virker som en gjeng med mye energi før møtet med Røa. Vi forbereder oss på tøft duellspill med mye jaging etter ball. Det vil være veldig viktig å være god med ball og matche dem på fysikken. Banen på Røa er litt mindre så det vil nok være litt mindre rom enn hva vi er vant med. Vi vet at Røa ikke er noe glad i å avgi poeng mot oss på hjemmebane så vi må bare jobbe på hele veien.

Før kampen mot Sandviken så snakket vi om at det var utrolig gøy å kjenne på det engasjementet som fansen vår viser. Selv om man ikke kunne være fysisk tilstede så hjalp det både for jentene og for oss i støtteapparatet å føle at vi hadde så mange i ryggen. Det vil hjelpe oss med videre utvikling i klubben. Det synes jeg er viktig å poengtere at disse pengene vil gå til å ikke bare å holde klubben på det nivået vi er nå, men også bygge den opp til et enda høyere nivå. Så jeg vil avslutte med å takke alle som bidro, det var gull verdt og betyr så utrolig mye for oss.

Isabell, Hege og resten av jentene er klare for å slå Røa, det håper vi at dere er også!

 

Forza birdsa!

VI-OSS-SAMMEN