FC Minsk motstander i 16-delsfinalen i Champions League

Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån.

Sist oppdatert: 24. nov 2020 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

LSK Kvinner møter FC Minsk fra Hviterussland i 16-delsfinalen i Champions League. Det ble klart etter trekningen klokken 12.00 tirsdag formiddag. Første kamp blir på bortebane i den hviterussiske hovedstaden.

Grunnet gode tall på UEFAs ranking var LSK Kvinner seedet til 16-delsfinalen. FC Minsk måtte derimot gjennom to kvalifiseringsrunder, slik årets turnering er lagt opp. Der gikk de videre på bekostning av latviske Rigas FS og albanske Vllaznia.

Det hviterussiske laget er kanskje ikke det mest kjente i Norge, men er langt fra noe ubeskrevet blad i mesterligaen. Senest i fjor var Minsk i 8-delsfinalen. De siste 6 årene har hviterusserne kvalifisert seg til utslagsrundene 5 ganger.

Debutanten Vålerenga skal også spille 16-delsfinale. De får et tøft møte med Brøndby. Danskene har rekordmange 18 strake sesonger i mesterligaen.

I skrivende stund er ikke datoene for kampene spikra, men det blir bortekamp 9./10. desember og hjemmekamp 15./16. desember. Klubben kommer tilbake med info om dette når det foreligger.

VI-OSS-SAMMEN


Les mer om kvinnenes mesterliga hos UEFA

Se LSK Kvinners kampprogram for resten av 2020 her.