Drømmestart på sesongen

2024-sesongen ble åpnet ved å slå Brann 4-2 i LSK-hallen! Foto: Bjørn Marstrøm

"Alle" har spådd Brann som seriemester i 2024, men i gårsdagens kamp i LSK-hallen var det LSK Kvinner som var det beste laget. Langskudd x 2, dødballscoring og straffespark - kampen mot Brann hadde alt!

Vi åpner kampen med å gå rett i angrep, og før vi har spilt ett minutt slår Kyvåg et godt innlegg som finner Halldórsdóttir, men bortelagets målvakt henter frem en god redning.

Påfølgende hjørnespark skal likevel gi oss nettsus. Det slås inn på hodet til Huseby som tvinger frem en retur hos Branns målvakt, før Halldórsdóttir pirker ballen i mål. 1-0 før det har gått to minutter ga oss en drømmestart på oppgjøret!

Vi forsetter å være solide etter scoringen, og Brann skaper så å si ingen farligheter i LSK-hallen.

Etter 26 minutter vender Halldórsdóttir spillet ut til Woldvik som forserer inn på banehalvdelen til Brann. Kapteinen vår nøler ikke da hun ser at målvakten til Brann står langt ute, og hun smeller ballen i mål fra 35 meter. En nydelig scoring som fort kan blir årets mål i Toppserien. 2-0!

Utover i omgangen sliter Brann på siste tredjedel, og vi har god kontroll. Lagene går i garderoben og vi leder fortjent.

I 2. omgang er Brann mer med, og de får en fortjent redusering kun ni minutter inn i omgangen. De vinner ballen i en duell med vår bakerste spiller før de setter ballen i mål alene med Fiskerstrand.

Noen minutter etter reduseringen får bergenserne nok en scoring. Denne gangen med et skudd fra drøyt 20 meter. 2-2.

Men, der stoppet det heldigvis for Brann. Vi hever oss etter 2-2-målet, og vi svarer allerede tre minutter senere. Peuhkurinen får ballen av Halldórsdóttir på 18 meter før hun skyter elegant rett i krysset. 3-2!

Med unntak av en heading i stolpen og et skudd som blokkeres fra 8 meter, har vi god kontroll på Brann ut oppgjøret. Rett før fulltid stormer Woldvik fremover og vinner et straffespark. Dette setter Erikstein kontrollert i mål til 4-2.

Flere mål blir det ikke og vi tar med oss en meget fortjent og deilig trepoenger mot Brann!

KAMPFAKTA

LSK Kvinner 4-2 Brann

2' Halldórsdóttir, 26' Woldvik (Målgivende: Halldórsdóttir), 59' Peuhkurinen (Målgivende: Halldórsdóttir), 90' Erikstein (Straffespark skaffet av Woldvik)

Laget (4-3-3): Cecilie Fiskerstrand, Emilie Woldvik (c) - Camilla Huseby - Mia Authen - Oda Johansen, Oona Siren - Katrine Winnem Jørgensen - Emma Peuhkurinen, Amanda Johnsson Haahr - Ásdís Halldórsdóttir - Thea Kyvåg

Innbyttere: Thiril Erichsen, Tonje Erikstein Josefine Løken, Kaja Hjelmhaug, Marte Hjelmhaug, Mille Ivi Christensen, Emma Reshane, Christina Herseth, Luana Cotrau.

Bytter: 61' Tonje Erikstein inn, Katrine Winnem Jørgensen ut. 85' Marte Hjelmhaug inn, Oda Johansen ut. 90' Emma Reshane inn, Amanda Johnsson Haahr ut.

Neste kamp spilles borte mot Røa førstkommende lørdag 15:30.