Drømmen om Europa starter i morgen

Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån

Sist oppdatert: 07. aug 2019 Skrevet av: Ana

 

Skrevet av: Emilie Bosshard Haavi 

Dagens kamp mot Lindfield Laides blir ikke streamet. Det vil derfor ikke være mulighet for å se den. 
Det vil derimot være mulighet for å se oppdateringer fra kampen på vår Instagram story, LSK Kvinner FK. 

I morgen starter altså drømmen om å erobre Europa. Vi får oss en ny erfaring også; kvalifisering til utslagsrundene som begynner senere i høst. Vi skal spille tre kamper mot henholdsvis Linfield Ladies (Nord-Irland), Anderlecht (Belgia) og PAOK (Hellas). Vinneren av gruppen går rett inn i 16-delsfinale, og skulle vi komme oss gjennom kvalifiseringen, vil vi for første gang være i den seedede gruppen. Det vil altså si at vi ikke vil kunne møte storlag som blant andre Lyon, Barcelona og Wolfsburg, for å nevne noen, før en eventuell kvartfinale.

Vi spiller vår første kamp i morgen mot det Nord-Irske laget Linfield Ladies. Et lag som har vunnet den hjemlige serien de tre siste sesongene. Laget er rangert som nummer 100 i Europa, og dermed også det svakeste på papiret i vår gruppe.

Lørdag venter vertslaget Anderlecht. Et velkjent navn i Europeisk fotball. Sist de kunne løfte pokalen i den hjemlige serien, må vi allikevel helt tilbake til 1998, men de er rangert som et av de klart beste lagene fra nivå 3 i kvalifiseringen, og har en stolt tradisjon både på kvinne- og herresiden i Belgia.

Siste kamp i gruppespillet spilles om nøyaktig én uke mot det greske laget PAOK. Et lag som har vært i toppen av gresk herrefotball i en årrekke, og har de siste årene satset ordentlig på kvinnene, noe som resulterte i 20 av 20 seire og en målforskjell på imponerende 106-5 sist sesong. Laget er rangert som nummer 56 i Europa, og kan bli en solid utfordring for Birdsa fra Romerike.

Tall og fakta til side; ballen er rund og Europa er Europa. Det er alltid en stor utfordring å møte lag man ikke kjenner til. Uortodokse spillertyper, en annerledes kultur og et ekstra spenningsmoment. Det er også disse kampene man ser ekstra frem imot.

Vi fikk oss en skikkelig kalddusj mot Klepp sist helg, og det er derfor en meget revansjelysten og klar gjeng som ankom Brussel i går ettermiddag.

Heldigvis er det er ingenting som blir historie raskere enn fotballkamper, og de kommer på løpende bånd de neste dagene.

 

Europa, fasten your seat belt – Birdsa is coming for ya!