SIKRET ÅRETS FØRSTE BORTESEIER ETTER DRØMMESCORINGER

Kampreferat

Årets første bortekamp var på trappene etter 6 poeng av 6 mulige på de første 2 kampene til Birdsa. Det ble gjort en endring fra laget som slo Lyn 3-2 i midtuken. Mille Ivi Christensen kom inn for Thea Kyvåg.

Stem frem Sophie Román Haug som vinner av rundens mål her!

LSK Kvinner tok tak i kampen fra start og satt umiddelbart et trykk på Avaldsnes sitt mål. De første minuttene bærer preg av at LSK Kvinner kommer seg til flere store sjanser, og at Avaldsnes ligger lavt. Etter 8 minutter slår Cathrine Dahlström et tidlig innlegg som Sophie Román Haug header rett i mål. En pangstart på kampen og en monsterheading fra 16-meter er et faktum! 0-1. Videre utover i omgangen kommer LSK Kvinner seg til flere store sjanser, og trykket på Avaldsnes fortsetter utover omgangen. Avaldsnes kommer seg til noen mindre farligheter rett før dommeren blåser av for pause, men Birdsa går i garderoben med en fullt fortjent ledelse.

I det lagene kommer ut på banen til 2. omgang tar Birdsa igjen kontroll fra start. Emilie Haavi går rett i angrep og skaffer et hjørnespark som heades rett til side for mål. Det skapes flere store sjanser, og det kunne fort vært 0-2 før 5 minutter av 2. omgang er spilt. Etter 57 minutter står LSK Kvinner høyt, og de lykkes med å vinne ballen på 18 meter, ballen ender hos Camilla Linberg som setter ballen fint i mål. Camilla scorer med det sitt første offisielle mål for Birdsa til 0-2!

Etter dette åpner kampen seg mer opp utover i omgang, og Avaldsnes kommer mer fremover enn de har gjort tidligere. Dette fører til at det etter 77 minutter reduseres, og stillingen er nå 1-2. På tross av reduseringen fortsetter Birdsa å holde trykket oppe, noe som gir uttelling i det 83. minuttet. Sophie Román Haug vinner ballen på Avaldsnes banehalvdel, 30 meter fra mål. Sophie Román Haug lar seg ikke be to ganger og setter ballen i mål! Dette kan fort være årets scoring i Toppserien 2021. 1-3!

Minuttet etter reduserer Avaldsnes nok en gang og stillingen er 2-3. Dette blir også sluttresultatet, og Birdsa kan innkassere 3 nye poeng! 9 poeng av 9 mulige er et faktum i det jentene går inn i landslagspausen.

-Vi viser fra start at vi ønsker å ta tak i kampen. Vi har full kontroll i stort sett hele førsteomgang, men selv om vi eier ballen mye må vi passe på at vi ikke blir for passive på siste tredjedel. Avaldsnes er tydelig på hva de ønsker og vi kontrollerer deres kontringsforsøk godt. Jentene fortsetter i samme gode spor i andreomgang, og øker ledelsen fortjent til 0-2. Naturlig nok prøver Avaldsnes å stå høyere etter dette og de får en redusering. De siste minuttene bærer litt preg av en lang kampuke, og vi tror vi dreper kampen med Sophie sitt langskudd. Avaldsnes reduserer nok en gang etter dette, men vi rir det av til slutt. Det er veldig godt å gå inn i en landslagspause med 9 poeng av 9 mulige, og jeg er stolt av måten jentene har hentet ut krefter inn i denne tøffe bortekampen, sier hovedtrener Knut Slatleim etter kampen.

Har du enda ikke sikret deg sesongkort for 2021? Trykk her!

Kampfakta

Avaldsnes 2-3 LSK Kvinner

Mål: 8 min. Sophie Román Haug (Assist Cathrine Dahlström, 57 min. Camilla Linberg, 83 min. Sophie Román Haug.

LSK Kvinner XI: Ida Norstrøm, Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Justine VanhaevermaetNora Eide Lie, Mille Ivi Christensen, Camilla Linberg, Emilie Haavi(c), Sophie Román Haug.

Innbyttere: Thiril Erichsen, Casandra Lüthcke, Isabell Bachor (Inn 74 min.), Thea Kyvåg, Mia Authen.

Det er nå duket for en liten pause fra Toppserien grunnet landskamper. Neste kamp spilles borte mot Klepp 19. Juni klokken 15:00.