Alle kan elske hvem de vil!

Sist oppdatert: 18. jun 2019 Skrevet av: Ana

 

I 2019 er dette kanskje en selvfølge for mange. Slik er det absolutt ikke over hele verden. Det er en av grunnene til at Oslo Pride denne uken er viktig.

Den organiserte homobevegelsen startet 28.juni i 1969 som en følge av et politiraid i Greenwich Village i New York. Politiet raidet et homofilt utested som het The Stonewall Inn, og satte med det i gang et opprør i gatene utenfor utestedet.

Gjennom årene har dette blitt en fast markering for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og skeivt mangfold generelt, der feiring av kjærlighet og retten til å være hvem du vil står i fokus.

Mange steder i verden kan man fremdeles bli fengslet, straffet og drept på grunn av sin seksuelle legning eller sitt kjønnsuttrykk. Derfor må vi aldri slutte å markere viktigheten av frihet i kjærlighet.

Her i Norge har vi kommet langt. Allikevel finnes det fremdeles miljøer der slikt mangfold ikke er akseptert. Det er fremdeles en vei å gå i norsk idrettsbevegelse, og dette er et arbeid som fortjener fullt fokus også i årene som kommer.

Siden 1982 har det blitt arrangert Pride (tidligere kjent som blant annet Homouka og Skeive dager) i Oslo. Arrangementet har blitt en stor feiring av mangfold, og er et veldig synlig bidrag i bybildet gjennom uka. PrideParaden som avslutter uka har som eksempel 45 000 mennesker i selve paraden – og 250 000 tilskuere langs paradeløypa. Det har nettopp blitt arrangert Pride i Bergen og til høsten er det Pridearrangementer både i Stavanger, på Sørlandet og i Tromsø. Det er også mange andre ulike pride-arrangementer rundt om i landet gjennom året.

Vi i LSK Kvinner vil med dette feire mangfold, skeiv kjærlighet, frihet til å elske hvem du vil og PRIDE over å være nettopp slik du er!!

ALT ER LOVE!!!