Birdsa er klare for treningskamp mot Rosenborg Kvinner

Sist oppdatert: 30. apr 2021 Skrevet av: jonas

 

Lørdag 1. mai klokken 14:00 skal endelig Birdsa i aksjon igjen når Rosenborg Kvinner kommer på besøk. Kampen spilles på Strømmen Stadion grunnet lokale bestemmelser. Fjorårets serietoer som leverte en sterk 2020-sesong blir den første av tre motstandere før seriestarten 22. mai mot Lyn.

-Rosenborg er et godt lag som kommer fra en meget sterk fjorårs sesong. De har definitivt ambisjoner om å være med å krige om gullet i år også og blir i så måte en fin test for oss. De har ikke vært utsatt for de samme avbrekkene i trening som oss og har allerede to treningskamper mot KIL/Hemne bak seg. Disse kampene har de ikke overraskende har tatt seg greit av, sier hovedtrener Knut Slatleim.

-Vi gleder oss til å endelig få spille kamp igjen etter en lang periode uten både trening og kamper. Den korte «oppkjøringen» vi har nå gjør det krevende for oss i teamet som må finne den riktige balansen mellom å trene hardt nok, men samtidig ikke pådra oss utfordringer med belastningsskader. Jostein jobber tett med jentene og til kampen denne helgen tar vi ingen sjanser. Det medfører et par fravær, men gir samtidig sjansen til å la andre få muligheten til å vise seg frem. Med unntak av langtidsskadene regner vi med å se alle de etablerte igjen allerede neste helg mot VIF.

Knut Slatleim kommer også med en skadeoppdatering på troppen i forkant av kampen mot Rosenborg:

-På skadefronten har Thea Kyvåg en sår akilles og Nora Eide Lie en kjenning som vi ikke tar noen sjanser med, men de har vært i trening og vi vil nok se de snarlig tilbake igjen. Emilie Woldvik pådro seg en strekk i hamstring på samling med Norge og har vært matchet pent i gang igjen den siste uken, lørdagen mot RBK kommer litt i tidligste laget. Karly Roestbakken fikk et tilbakefall på skaden som plaget henne i fjor og under oppkjøringen i år på samling med Australia, og må dessverre operere fredag før RBK kampen.

-Andrea Willmann er fortsatt i opptrening etter fjorårets korsbåndskade og har fått fjernet arrvev denne måneden, hun trener godt og vi håper at hun ikke alt for lenge blir å se på feltet for å fortsette rehaben med løp og fotball. Mimmi Löwfenius har vært til jevnlige sjekker hos fysio på Idrettens Helsesenter etter operasjonen, og har hatt meget god fremdrift. Hun var tilbake på feltet denne uken og vil nå gjennomføre gradvis opptrapping av løping + fotball, og det er veldig gode nyheter at hun har kommet seg så raskt til dette steget i opptreningen. Justine Vanhaevermaet fikk endelig grønt lys på å komme til Norge nå og vil fly inn til Norge så fort det lar seg gjøre. Der venter en karanteneperiode, men hun vil kunne trene med laget de to siste ukene før seriestart.

Les mer: Justine Vanhaevermaet kan endelig returnere til Norge.

 

 

Spillerne har trent samlet siden treningsnekten ble opphevet og det er ingen tvil om at gleden er stor i spillergruppen over at det nå endelig skal spilles kamper igjen.

-Vi har lagt en krevende periode med treningsnekt bak oss, og ser nå fremover, både til seriestart, og aller først til å møte Rosenborg på lørdag. Stemningen i gruppa er god, og det er en gjeng som virkelig gleder seg til å endelig få ta på seg drakta igjen, sier Emilie Haavi.

 

Kampen er dessverre lukket for publikum – se den via RB sin stream her.