Anna Rognli (16) på treningsopphold hos Lyon

Sist oppdatert: 13. mar 2023 Skrevet av: jonas

 

Anna Rognli tilbrakte forrige uke på treningsopphold hos akademiet til Olympique Lyonnais, etter å blitt invitert av Team Hegerberg. 16-åringen forteller at det ble en uke full av læring, der hun trente med J19-laget som leder den franske nasjonale serien.

– Det var en lærerik og fin opplevelse både på og utenfor banen. Jeg ble tatt veldig godt imot av både trenere og spillere og følte meg veldig velkommen. Opplegget var ekstremt proft, sier Anna.

J19-laget består i hovedsak av spillere født i 2006 og 2007. Over halvparten av spillerne har vært innom det franske landslaget. På et par av øktene var det også med jenter fra reservelaget til OL.

Samtidig som det var streng treningsdisiplin underveis i øktene, fikk spillerne alle muligheter til å håndtere ball, drible og også feile. Lyon var tydelige på at de ønsker seg spillere som har mot og råskap – både med og uten ball.  

– Jeg fikk testet ferdighetene mine mot spillere på høyt europeisk nivå. Jeg føler også at jeg fikk vist fram flere av mine styrker. Jeg likte veldig godt kulturen og den franske vennligheten, hvor man ser hverandre i øynene og sier hei (bonjour) og gir en «high five» med alle man møter på hele anlegget. Tross intenst opphold og utfordringer med språk, fikk jeg god kontakt med jentene.

– Det var en inspirerende opplevelse på mange områder, som jeg kommer til å få god nytte av i min treningshverdag, sier Anna.

Akademiets anlegg var imponerende, og det var 6 baner som alle var godt utstyrte. Flere av spillerne bor på akademiet, og de har i tillegg et svært godt apparat med trenere, fysiske trenere, mentale trenere, analytikere og psykologer/coacher rundt seg.

Underveis i oppholdet ble det også tid til å besøke førstelaget, der Ada var tilbake på fellestrening, og hvor det også ble en god prat med flere spillere og trenere. Anna ble også invitert til middag hos Ada, som var et stort høydepunkt, og hvor praten gikk løst mellom begge to.

Ada fortalte om mange tøffe valg i sin karriere, og Anna fikk en realistisk forståelse av hva proffdrømmen kan by på. Når man oppnår sine mål er lykken komplett, men skadeavbrekk og ensomhet er eksempler på at hverdagen også er tøff.

Hovedtrener for rekrutt, Ole-Petter Pedersen Bremstein, er stolt over at Anna har fått muligheten til å vise seg frem hos Lyon. 

– Vi i LSK-Kvinner er kjempestolte over at Anna får muligheten til å trene i en av de aller største klubbene i Europa, sier Ole-Petter.

Ole-Petter trekker frem Anna sin enorme dedikasjon i treningshverdagen. Han er sikker på at opplevelsene fra treningsoppholdet i Lyon kommer til å bære frukter. 

– Anna legger ned en enorm innsats på hver økt, og er alltid påskrudd mentalt. Hun har en vilje til å ofre det lille ekstra hver dag for å kunne utvikle seg til en litt bedre fotballspiller. Denne viljen er det få som kan matche. Det at Anna nå har fått denne muligheten synes vi er utrolig kult på hennes vegne, sier Ole-Petter

– Nå kan Anna ta med seg referansene fra treningshverdagen i en toppklubb inn i treningshverdagen vår her hjemme, og dermed bidra til å løfte den til et enda høyere nivå. Jeg gleder meg veldig til å følge og å bidra til hennes utvikling videre, sier Ole-Petter.

Etter treningsoppholdet bar det hjem til Norge og kamp mot Stabæk 2, som jentene vant 3-1 i går kveld. 

VI – OSS – SAMMEN!