André Bergdølmo ny hovedtrener for LSK Kvinner

Sist oppdatert: 06. des 2022 Skrevet av: jonas

 

Det er en stor glede å presentere André Bergdølmo som ny hovedtrener for LSK Kvinner. André kommer til klubben fra stillingen som trener for Sarpsborg 08 G19. Nå gleder han seg til å ta fatt på sin nye jobb som hovedtrener for LSK Kvinner. 

-Dette kommer til å bli bra. Det er stas å få tilliten til å trene LSK Kvinner, og jeg ser på dette som en meget spennende jobb. Kvinnefotballen er virkelig på vei oppover og dette ser jeg på som en veldig fin utfordring. Jeg har i møter med klubben fått et inntrykk av profesjonalitet over hele linja, så det å komme inn å være med å bidra her ser jeg virkelig frem til, sier André.

Den tidligere forsvarsspilleren har en enorm spillerkarriere bak seg med kamper for LSK, RBK, Ajax, Borussia Dortmund, FC København og Strømsgodset. I tillegg har André opparbeidet seg god erfaring på trenersiden de siste årene – blant annet fra Lillestrøm SK:

-Jeg begynte min trenerkarriere i LSK da jeg ble assistent til Henning Berg i 2009. I 2010/11 tok jeg ansvaret for juniorlaget til LSK, og vi klarte for første gang siden 96 (tror jeg) å vinne to år på rad, sier André.

Etter treneroppholdet i LSK jobbet André som toppspillerutvikler i Vålerenga, før det bar videre med ulike trenerroller i Drøbak/Frogn, Kongsvinger og Ull/Kisa. André kommer som nevnt til LSK Kvinner fra stillingen som hovedtrener for G19 i Sarpsborg 08. Her var han fra 2019, hvor han rakk å vinne to seriemesterskap på tre år.

-Etter oppholdet i Ull/Kisa flyttet jeg til Fredrikstad hvor jeg tok over G19-laget til Sarpsborg 08 i 2019, som jeg har hatt frem til nå. Her ble vi historiske med det første seriegullet i interkrets i 2021, før vi gjorde det igjen i 2022, sier André.

I tillegg til å opparbeide seg god trenererfaring i ulike trenerroller over flere år, har André tatt samtlige UEFA-trenerkurs, som gjør at han kan skilte med UEFA PRO-lisens, som er den høyeste «utdannelsen» innenfor treneryrket.

Har du husket å benytte deg av vårt juletilbud på sesongkort for 2023-sesongen som varer til og med julaften? Trykk her for å bestille ditt sesongkort – få 20% avslag samtidig som du er med i trekningen av en 2023-drakt!

Daglig leder i LSK Kvinner, Stein Ellingsen, er meget fornøyd med å lande signaturen til André. Han har stor tro på at dette blir et sportslig løft for klubben.

-Det er helt fantastisk å lande André som ny hovedtrener. I André får vi en ekstremt dedikert trener med hodet på rett plass, og en som i tillegg har veldig gode verdier og tanker om hvordan dette prosjektet skal skride frem. Det er et av norsk fotballs største navn gjennom tidene og vi er helt sikre på at dette vil være med å løfte LSK Kvinner og norsk kvinnefotball, sier Stein.

-Selve prosessen startet etter at forrige hovedtrener gikk av, hvor vi startet med å lage en profil av hvordan vi ønsket at vår nye hovedtrener skulle være. Deretter gikk vi bredt ut og snakket med mange før nettet begynte å snevre seg inn. André har vi hatt flere møter og mange telefoner med. Etter hvert som dagene gikk skjønte vi at dette var vår nye hovedtrener. Han passer godt inn i profilen vi ønsket oss, og har samtidig vist en lidenskap for LSK Kvinner som betyr mye, sier Stein.

Sportssjef Ranveig Karlsen har klokketro på André som ny hovedtrener for LSK Kvinner, og er tydelig på at prosessen med å finne riktig kandidat har lagt et godt grunnlag for ansettelsen og veien videre.

-Det er veldig spennende det som skjer i klubben nå. Vi har jobbet grundig og målbevisst med ny trener og veldig glad for signeringen av Andre Bergdølmo. Vi gleder oss til at Andre skal bruke sin internasjonale erfaring og kunnskap og ta oss tilbake der vi ønsker å være, sier Ranveig.

Følg med på våre plattformer i morgen for å se videointervju med vår nye hovedtrener.

Vi ønsker André hjertelig velkommen til LSK Kvinner! 

VI – OSS – SAMMEN