5-1-seier på Hamar

Sist oppdatert: 21. mar 2023 Skrevet av: jonas

 

Søndag klokken 16 var det klart for bortekamp mot HamKam Kvinner på Børstad kunstgress. En spent gjeng med Minibirds fra Lillestrøm var forberedt på det vi hadde sett for oss skulle bli en tøff kamp. I garderoben før kampstart hadde vi en rask peptalk der vi forsterket at det vi ønsker fra laget er å tørre med ball, og å hjelpe hverandre – både off og def. I LSK Kvinner handler det om VI – OSS – SAMMEN, noe vi jobber etter hver dag på feltet, og i kamp.

Kampreferat

Kampplan og vår spill-modell var sendt ut i forkant, så jentene var godt forberedt på hvordan vi ønsket at det skulle se ut på banen.

Første omgang starter og Minibirdsa går ut veldig offensivt, og det tar bare 5 minutter før kveldens første scoring ligger i garnet, 1 – 0 til oss ved Emma etter strålende forarbeid av Luana.

Minibirdsa fortsetter å jobbe på med sine arbeidsoppgaver.  Det vi har trent på ser vi igjen i kampen, og det gir resultater. Kampplanen ser ut til å fungere for i det 38’ minutt legger vi på til 2 – 0, som også blir pauseresultatet. Samme duo, men motsatt rekkefølge når Emma setter opp Luana for skåring nummer 2.

I pausepraten forsterkes de punktene som er bra, og det diskuteres hva som må gjøres for å kontrollere kampen i større grad. HamKam kommer ikke til mange sjanser, og de sjansene de får ordner vårt forsvar og keeper Ingvild opp i med mesterlige redninger. Til andre omgang må vi stå opp litt tøffere i duellspillet, og vi legger om litt taktisk for å få mer kontroll over doblingen som HamKam kjørte på sidene sine.

Andre omgang fortsetter som første, veldig bra! Vi regnet med at HamKam kom til å gå veldig offensivt ut noe de også gjør, men omgangen er kun 2 minutter gammel og det er nok en gang vi som starter omgangen best og får uttelling for mentaliteten vår. 3 – 0 målet settes av Anna, veldig bra! Etter ytterligere 3 minutter står det 4 – 0 denne gang etter en scoring av Elise (assist av Emma).  Praktfullt!

I det 70’ minutt svikter vi litt i egen boks, og HamKam reduserer til 4 – 1 – eller rettere sagt 1 – 4 etter at Ingvild først har reddet to ganger i samme angrep. Mot såpass gode spillere blir man straffet om vi ikke får klarert unna godt nok, det er fin læring å ta med seg videre inn mot sesongstart.

Men vi skulle ikke gi oss av den grunn. I det 75’ spilleminutt får vi frispark fra ca. 25 meter, som dagens kaptein og midbaneanker Marte klinker rett i hjørnet av tverrligger, Elise får igjen for å være godt posisjonert i forkant, og setter returen den kontant i mål – det står 1 – 5 til oss, noe som også blir sluttresultatet.

I dag igjen var det Minibirdsa som kjørte kampen, og som fortjente seieren etter veldig bra lagspill og samhandling i alle ledd, både offensivt og defensivt. Det er selvfølgelig moro når det går vår vei, og spesielt gøy er det jo når vi kjenner på følelsen av at vi får igjen for det vi øver på når vi er på treningsfeltet.

Vi takker for kampen på Børstad kunstgress, og det var hyggelig å møte tidligere LSK Kvinner-spillere Sara Bræk og Lene Lauve. Vi ønsker dem og HamKam kvinner lykke til videre i sesongen 2023.

Kampfakta

HamKam Kvinner 1-5 LSK Kvinner 2

Målscorere: Emma Reshane, Luana Cotrau, Anna Rognli, Elise Thorud x2 

Lagoppstilling (4-3-3): Ingvild Auflem Vik – Josefine Løken, Ane Buer, Frøydis Njålsdottir Bakka (60′), Matilde Wenger – Anna Rognli, Marte Løkse Nilsen, Nora Marie Stærk – Emma Reshane (60′), Elise Thorud, Luana Cotrau

Benk: Ylva Nedberg, (60′). Aurela Imeraj (60′)

 

VI – OSS – SAMMEN