1-0 seier i gårsdagens toppoppgjør mot Fart

Sist oppdatert: 27. sep 2022 Skrevet av: jonas

 

Det ble seier i gårsdagens kamp mot Fart i LSK-hallen. Fiona Worts sto bak vår scoring som gjør at vi nå befinner oss på 2. plass på tabellen i vår avdeling.

Kampreferat 

Av Tore Tollerud

Mandag 26. Var det ny kamp og Fart var motstander.  Fart har hatt tabelltopp lenge og har ambisjoner om spill i 1. div fra neste år, så vi visste denne kampen ville bli tøff.

Tidligere i høst har vi møtt både Kongsvinger og Vålerenga hvor vi har plukket poeng, og i tillegg gikk Fart på et tap i forrige kamp mot Kolbotn, så det burde være muligheter for oss også.

Kampen startet rufsete, veldig! De tre første minuttene kunne Fart hatt flere mål, vi hang ikke med, men vi fikk satt spillet og fotballen rullet begge veier i høyt tempo hos begge lag. Fart ønsket å bruke sine raske spisser ved løp i bakrom, men vår bakre femmer var gode på å stå oppi, ta ut og falle tidlig sånn at spissende til Fart fikk vanskelig arbeidsforhold. Og når midtbanen vår jobber godt hjem sammen med angriperne blir vi gode defensivt og faller ned, er tette og kompakte, da blir det vanskelig å være motstander, akkurat sånn et lagspill skal være.

Offensiv fungerer det også bra! Vi beveger oss i rom, treffer på mange pasninger, slår opp, tilbake, inn i rom og bakrom og skaper flere gode sjanser. Vi var ikke alene, og på tross av mye godt defensivt arbeid får også Fart veldig farlige sjanser. Heldigvis gjør vår keeper gode redninger og gjør det bra i 1 mot 1 situasjoner, i tillegg til at stolpene i denne kampen var på vår side. Det ble «stang ut» for Fart – vi trakk det lengste strået!

I det 77’ spilleminutt klarer vi omsider å få «hull på byllen».  Vi putter på 1 – 0 v/Fiona Worts etter at vi klarer å gjenvinne ball ved å stå tett oppi i bakre ledd, og spiller oss fint fremover. Vi er nok litt heldige siden ballen går via Fart’s keeper, men den triller inn via stolpen og i mål, fantastisk herlig!  Det var utrolig deilig å få den scoringen etter en sånn intens og spennende kamp.

Dette var kampen hvor vi fikk «stang inn» fremfor «stang ut», det var det Fart som fikk! Gratulerer til Minibirdsa!

Mandag neste uke reiser vi til Raufoss, og skal jobbe for enda en seier og flere poeng! Vi gleder oss!

 

Vi startet med følgende 11: Thiril Erichsen, Kristina Vethe (c), Ylva Nedberg, Frøydis Bakka, Silje Kittilsen, Sara Bræk, Mille Nordli,  Hanna Bråten, Elise Thorud, Tilde Andersson, Rikke Fleischer.

 

VI – OSS – SAMMEN