VÅLERENGA 2-1 LSK KVINNER

Kampreferat

Søndagens kamp mot VIF var en av de desidert viktigste kampene for Birdsa i årets sesong. Både fordi det er mot vår argeste rival, men også med tanke på medaljestriden i Toppserien. Det ble gjort én endring fra laget som startet forrige kamp mot Klepp. Camilla Linberg ble erstattet av Mille Ivi Christensen.

De første 15 minuttene var relativt jevnspilte og rolige, før LSK Kvinner kom seg til to meget store sjanser på rappen. Først kom Mimmi Löfwenius seg til et skudd alene med keeper, før Emilie Haavi slo et godt innlegg som hjemmelagets målvakt fikk bokset unna i siste liten.

Etter 22 minutter er det hjemmelaget sin tur til å skape farligheter, og det skytes fra 6 meter, men skuddet triller til side for mål. Nesten for hjemmelaget.

I det 25. spilleminutt kommer LSK Kvinner seg nok en gang til to store sjanser på kort tid. Først ved et skudd fra Mille Ivi Christensen fra 15 meter, så ved Mimmi Löfwenius fra 6 meter. Hjemmelagets keeper redder begge ganger. Vi er meget nærme 0-1 på Intility.

Etter 34 minutter vinner VIF ballen på midtbanen og kommer på en kontring, dette ender med scoring de blåkledde og 1-0 er et faktum. Flere mål blir det ikke i 1. omgang og lagene går til pause på stillingen 1-0.

2. omgang starter veldig rolig, og det er ingen av lagene som kommer seg til noen store sjanser i de første minuttene av omgangen. Først etter 58 minutter blir det farlig, når hjemmelaget vinner er frispark på hjørnet av 16-meteren. Frisparket slås langs bakken, men de gulkledde får ryddet unna i siste liten.

Etter 64 spilte minutter kommer hjemmelaget seg til nok én stor sjanse. Det skytes fra 5 meter, men Cecilie Fiskerstrand varter opp med en kjemperedning. Vi er veldig nærme 2-0. Utover i omgangen har Vålerenga mye ball, men det skapes lite.

Etter 77 minutter er det Birdsa sin tur til å skape farligheter. Emilie Haavi kommer seg løs fra venstre før hun spiller ballen til Mimmi Löfwenius som setter ballen i mål! 1-1 på Intility. Meget pent forarbeid av vår kaptein.

Etter scoringen tar hjemmelaget litt mer over, og kun 10 minutter senere vinner de ballen høyt før de setter ballen i mål, og stillingen er 2-1.

Etter dette presser de gulkledde på fremover, og to minutter senere finner Emilie Haavi Ina Gausdal i feltet etter en kontring, men hjemmelagets keeper varter opp med en kjemperedning. Nesten 2-2 helt på tampen av kampen. Flere muligheter blir det dessverre ikke, og kampen ender naturlig nok 2-1.

Nå rettes alt fokuset mot søndagens semifinale i cupen. Vi – Oss – Sammen!

Kjøp billett til semifinalekampen i cupen mot Sandviken her!

Kampinfo

Vålerenga 2-1 LSK Kvinner

77 min: Mimmi Löfwenius (Assist: Emilie Haavi)

LSK Kvinner XI: Cecilie Fiskerstrand – Mia Authen – Malin Brenn – Ina Gausdal – Emilie Woldvik – Isabell BachorNora Eide Lie -Mimmi Löfwenius – Mille Ivi Christensen – Emilie Haavi(c) – Sophie Román Haug

Innbyttere: Thiril Erichsen, Casandra Lüthcke, Thea Kyvåg (Inn 67. min), Sara Bræk, Oda Johansen

Neste kamp for Birdsa er søndag 3. oktober klokken 15:15 mot Sandviken i NM-semifinalen i LSK-hallen. Kjøp kampbillett her!