THEA, CASANDRA, IRENE OG ODA ER KLARE FOR J19-EM I TSJEKKIA!

 

På onsdag ble J19-troppen som skal representere Norge i sommerens EM i Tsjekkia tatt ut. Blant de utvalgte finner vi hele fire spillere fra LSK Kvinner, det er mest fra samtlige lag i Toppserien sammen med Lyn. Vi tok en prat med Thea Kyvåg, Irene Dirdal, Casandra Lüthcke og Oda Johansen – her kan dere lese deres tanker og forventinger til mesterskapet!

Her kan du lese en detaljert guide om J19-landslaget!

Thea Kyvåg

Hvordan blir det å representere Norge i et mesterskap?

-Det blir en enormt god følelse å representere Norge, og ikke minst blir man stolt over å få muligheten. Dette er første gang jeg har hatt muligheten til å spille et mesterskap med landslaget på grunn av covid de tidligere årene. Jeg er spent og jeg gleder meg utrolig masse til å spille med flagget på brystet, sier Thea.

Hva er dine ambisjoner, både personlige og på vegne av laget i mesterskapet?

-Mine ambisjoner er store både personlig og for laget. Jeg har alltid troa på at vi kan gjøre det bra som lag. Vi har veldig gode enkeltspillere, og som lag er vi enda bedre når vi spiller på vårt beste samlet. Jeg ønsker å kunne bidra offensivt og defensivt, og da spesielt offensivt. Jeg har stor tro på at vi skal kunne gjøre det bra, så nå gleder jeg meg bare til å spille, det kribler litt i beina allerede, sier Thea.

Casandra Lüthcke

Hvordan blir det å representere Norge i et mesterskap?

-Det blir utrolig stort! Jeg er veldig stolt og glad for å nå målene jeg har satt meg. I og med at J17-EM ble avlyst, er det ekstra stas og nå kunne bidra i J19-EM, sier Casandra.

Hva er dine ambisjoner, både personlige og på vegne av laget i mesterskapet?

-Jeg har ambisjoner om å bidra til at laget er best mulig forberedt til kampene og selv gi alt for Norge. Ambisjonene for laget er å få frem det beste av oss, samt bite godt fra oss i kampene. Jeg ønsker å prøve å nå igjen pappa i antall landskamper (34 landskamper i håndball), sier Casandra.

Irene Dirdal

Hvordan blir det å representere Norge i et mesterskap?

-Det blir veldig stort å representere Norge i et mesterskap. Det er alltid kjekt å spille landskamper, og jeg gleder meg utrolig mye til å spille viktige kamper som vi skal nå. Jeg har aldri vært i mesterskap før, så det blir veldig spennende å se hvordan vi klarer oss, sier Irene.

Hva er dine ambisjoner, både personlige og på vegne av laget i mesterskapet?

-Mine ambisjoner for laget i mesterskapet må være å komme topp to i gruppen. Vi har fått en knallsterk gruppe, men vi har mange gode kvaliteter i laget som gjør at vi har mulighet til å hamle opp med de beste lagene. Mine personlige ambisjoner er å spille så mye som mulig og samtidig prestere bra. Jeg håper jeg kan bidra til at laget får til ting, sier Irene.

Oda Johansen

Hvordan blir det å representere Norge i et mesterskap?

-Jeg gleder meg veldig, men jeg har har også litt nerver. Det er et stort mesterskap med et høyt nivå, så det kommer ikke til å bli enkelt, sier Oda.

Hva er dine ambisjoner, både personlige og på vegne av laget i mesterskapet?

-Jeg håper selvfølgelig å komme videre i gruppespillet. Jeg gleder meg veldig til å spille med gode medspillere. Dette er en god utviklingsarena for meg, hvor jeg samtidig får testet nivået mitt sammenlignet med andre spillere i Europa. I et slikt mesterskap høster jeg erfaring via ulike spillestiler og taktikker. Dette er noe som jeg får dratt med inn i LSK Kvinner, og som kan hjelpe meg å utvikle både meg og medspillerne mine, sier Oda.

Fremtiden er lys i LSK Kvinner

Med hele fire representanter i troppen fra LSK Kvinner, er det ingen tvil om at det er mye potensiale i klubben, noe jentene tror vil vise seg i fremtiden.

-Det viser at det gror godt i LSK Kvinner. Vi har man unge spillere som med tid vil ta flere og flere steg, og som etter hvert kan bli bærebjelker i et godt LSK Kvinner-lag, sier Irene.

-Vi har et veldig ungt og lovende lag i LSK Kvinner, i en miks med noen erfarne spillere. Dette er veldig gode spillere som kan være med å bidra i positiv forstand for LSK Kvinners fremtid, sier Thea.

Dette er Norges gruppe i sommerens EM:

Gruppe B
Sverige
Norge
England
Tyskland

Vi gleder oss enormt mye til å følge Thea, Casandra, Irene og Oda gjennom sommerens mesterskap i Tsjekkia!

Gratulerer så mye til jentenes moderklubber: Gjelleråsen (Thea & Casandra), Fjellhamar (Oda) og Randaberg/Avaldsnes (Irene).