SISTE TRENINGSKAMP = SEIER, OG INGEN SKADER – CHECK!

Sist oppdatert: 19. feb 2019 Skrevet av: Ana

 

Alle bilder: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Det var på hengende håret, i noen altfor-sene-sklitaklinger-og-stemplinger-og etterslenger, men vi overlevde uten varige men, og kan nå se frem mot en god siste måned med forberedelser til Barcelona kampene. Og det beste av alt? Jentene ser shit-spreke ut!!

Colletts Corner – Skrevet av Anna Collett

 I går kveld avsluttet vi med treningskamp i Tyrkia. CSKA Moskva forventet vi at var på cirka samme nivå som Zvezda, de vi slo ut i første runde i CL i fjor høst. Det var de ikke.

Vi kjørte ut fra startblokkene i hundre. Virkelig. Det første kvarteret var surrealistisk bra. Det satt, men ikke bare satt det – det satt så sinnsykt fort og presist. Hele laget var med, de kjørte på, fant hverandre på tvers, i dybden, i lengderetningen, med et lite overhopp, via et veggspill, etter en overlapp. Vi som satt på sidelinjen var rett og slett ganske imponert.

1-0 Det første målet kom etter 2,5 minutter. Guro ble felt litt ut på venstresiden av 16.meteren. Ojojoj. DET er dumt det. IKKE FELL VÅRE SPILLERE LITT UT PÅ VENSTRESIDEN AV 16. METEREN!! Bare et tips. Hvorfor? Em-in-em. Em kliner den nemlig inn -og det gjorde hun. Vakkert med høyre over muren og i det ledige krysset.

Etter åtte minutter kom det første av noe for få gule kort til russerne. Kampen var satt. Så da satte vi et mål til.

2-0 Nytt frispark fra Em ute til venstre, men denne gang lengre ute. Hun la en perfekt ball mellom keeper og innstormende gulkledde – masse klabb og babb før Ina Gausdal (gled dere, hun blir en slager i gult og svart!!) fikk pirket ballen i mål.

Dere må huske på at vi har ganske kort tid på å sette ALT i spillet vårt. Vi har ikke råd til at ikke vi alle forstår hva som skal skje når, hvordan vi skal løse både defensive og offensive utfordringer, hva som er grepene når ting ikke funker – når vi står der på reservebanen til Barcelona kl 18.30 den 20. mars. Med en relativ kort oppkjøringperiode, inkludert en samling pr måned for landslaget, så har vi bare fire treningskamper å trene maksimalt på dette på. CSKA Moskva var den siste.

Hele førsteomgang var i grunnen ganske bra. Det første stormløpet la seg noe, men kontroll hadde vi definitivt hele veien.

Utover i andre ble forholdene adskillig verre. Moskva hang mindre og mindre med i svingene, og lengre og lengre etter i taklingene. Vi måtte rett og slett spille ballen kjappere fra oss for å ikke bli meiet ned. Jentene taklet dette ukontrollerbare helt fantastisk. De fortsatte å jobbe med sitt, forsøkte å spille og trene på det vi skal (til og med ett par minutter med lavt press, men det funker jo ikke mot lag som ikke løfter seg deretter).

Vi er stolte av laget i dag. Starten var en ting, holdningen ikke minst en annen – i tillegg fikk vi innpå tre bytter som alle leverte med stil. Dette er særdeles vanskelige kamper å komme inn i – all ære til de tre for det! En ting til? Elise – godt å se deg fra start, grattis, bra levert!

Generelt kan vi melde at laget ser godt ut – de er rett og slett spreke, som de skal være nå. Hele fjøla leverte trygge og gode prestasjoner. Ingenting kan vel være bedre nytt enn det? Og vi har enda en måned å pusse formen på.

Kampfakta: LSK Kvinner:Cecilie Fiskerstrand – Emilie Woldvik, Ina Gausdal, Sarah Suphellen, Anja Sønstevold – Isabell Bachor (Heidi Ellingsen i 30 min.), Ingrid Syrstad Engen – Synne Skinnes Hansen (Meryll Abrahamsen i 15 min.), Guro Reiten, Emilie Haavi – Elise Thorsnes (Sessy Åsland i 30 min.).

Innbyttere: Ida Norstrøm, Sessy Åsland, Meryll Abrahamsen, Heidi Ellingsen, Emilia Ruud.

Litt annen statistikk helt på tampen?

Vi vant sjansestatistikken 9-0, derav scoret vi to mål. (Herlig med 0 baklengs og 0 sjanser bakover, keepere og resten!)

Cornerstatistikken vant vi 7-3.

I løpet av 90 minutter var det 45 innkast – det vil si et annethvert minutt.

I løpet av 90 minutter var det totalt 33 frispark, det vil si ett ca hvert 3. minutt. Av de 33 fikk vi 24 og de 9.

Som dere skjønner var dette rett og slett en hakkete kamp. Uansett så rakk vi å riste to kjappe mål ut i starten og styre alt fra start til mål. Hakkete kamper er også noe vi skal mestre. CHECK!