Siste rapport fra LSK Kvinner i Frankrike – før siste innledende kamp

Sist oppdatert: 17. jun 2019 Skrevet av: Ana

 

Totalt åtte spillere fra LSK Kvinner har vært med i VM troppen i Frankrike. Emilie Haavi har forlatt troppen etter kneskaden før helgen. Etter seier 3-0 i første kamp mot Nigeria og 2-1 tap for vertsnasjonen Frankrike, er de norske jentene supertente på å ta tre nye poeng mot Sør-Korea mandag kveld kl 21.00.

Vi har spurt Synne Skinnes Hansen og Therese Sessy Åsland om hvordan stå’a er i troppen.

Her er deres svar:

Spillerstatistikk:

Synne Skinnes Hansen:

Debut på yngre landslag og antall yngre landskamper: 09.07.2011/ 42

Debut på A-landslag: 15.09.2016

Antall A-landskamper: 15

Antall mål: 0

Hvilke tidligere mesterskap har du deltatt på: ingen

Therese Sessy Åsland:

Debut på yngre landslag og antall yngre landskamper:

Debut J15(3kamper); J16(9kamper), J17(8kamper), J19(5kamper), U23(9kamper).

Debut på A-landslag: 11.11.2018 vs Japan

Antall A-landskamper: 6 kamper

Antall mål: 1 mål

Hvilke tidligere mesterskap har du deltatt på: ingen

Hvordan er stemningen i Norges tropp etter 2-1 tapet for favoritten Frankrike?

Synne:

Stemningen er fortsatt veldig bra, med mye latter og godt humør. Samtidig er det en veldig revansjelysten gjeng som gleder seg til ny kamp.

Sessy:

Stemningen var selvsagt etter kampen en skuffet gjeng, og en følelse av at vi burde fått med oss ett poeng etter en veldig god presentasjon mot en av VM favorittene. Men heldigvis kommer det en ny kamp i dag mot Sør-Korea, hvor vi kan revansjere oss.

Dere er begge mesterskapsdebutanter. Si kort hvordan dere har opplevd VM så langt:

Synne:

Veldig stort å være med på. Mange folk på tribunen i hver kamp og en helt vanvittig atmosfære på kampen mot Frankrike. Bare å nyte.

Sessy:

VM har vært veldig bra, vi er en jyske bra gjeng som står på for hverandre og har et ekstremt bra samhold som gjør at alle føler seg både inkludert og sett. Jeg trives på tur med fotballjentene og håper vi skal være på tur sammen lenge.

Hvordan har skaden til Emilie Haavi påvirket forberedelsene til neste kamp?

Synne:

Tror alle tenker litt ekstra på Emilie før kampen i kveld og tror dette har gjort oss enda sterkere sammen.

Sessy:

Skaden til Haavi var et slag i magen og noe man aldri ønsker skal skje en lagvenninne. Utrolig trist og hjerteskjærende på hennes vegne, landslaget og LSK. Men er det ei som klarer å komme seg tilbake og som er sterk som en bjørn så er det Emilie Haavi. Jeg heier på henne og vi i LSK skal bygge henne opp og støtte så godt vi kan hele veien til fotballbanen❤️

 

Nå er det bare en kamp igjen av innledende runde i VM, er det noen lag som har overrasket eller skuffet dere så langt? Hvorfor?

Synne:

Syns egentlig at resultatene til nå har vært litt som forventet.

Sessy:

Jeg har egentlige ikke sett så mye på alle de andre lagene. Jeg har selvfølgelig sett noen kamper, men jeg har hatt fokus på oss og hvordan vi skal slå våre motstandere. Hver kamp lever sitt liv, så det er umulig å si om noen har skuffet eller overrasket til nå. Føler fremdeles de lagene som var VM favoritter fremdeles er VM favoritter – Frankrike, USA, England, Japan osv.

Hva er viktigst for å vinne mot Sør-Korea kl 21.00 i kveld?

Synne:

Vi må følge vår egen kampplan og fortsette med det gode angrepsspillet vårt.

Sessy:

Det viktigste er å gjøre den defensive jobben som har blitt gjort i de to forrige kampene. Løpe sokkene av seg for hverandre og skape offensiv gjennombruddskraft når vi vinner ballen i gunstige situasjoner.

Tør dere å tippe resultatet?

Synne:

Vi vinner 2-0.

Sessy:

Nei

 

 

Hvem deler du rom med, og hva er viktigste rutiner på rommet i løpet av et så langt opphold?

Synne:

Deler rom med Cecilie Fiskerstrand. Mye søvn, kan være oss selv og god stemning.

Sessy:

Jeg bor med en LSK-kjenning, Isabell Herlovsen, og har det som plommen i egget med henne som roomie. De viktigste rutinene er å slappe av, drikke en del kopper kaffe og le mye. I tillegg til å hjelpe hverandre å pushe hver dag, slik at man er PÅ når man skal være påskrudd.

Dere er begge relativt ferske mesterskapsspillere, hva er det viktigste dere bidrar med ift de andre i troppen?

Synne:

At vi tør å by på oss selv.

Sessy:

Det viktigste er å spre godt humør og god energi til laget og bidra så mye man kan for å få alle på. Vi er et lag og da er alle 23 viktige på hver sin måte.

Helt til slutt – hva er mest avgjørende for at Norge skal oppnå sine mål om medalje i VM i Frankrike?

Synne:

Tror det blir viktig at vi følger slagordet vårt- sterkere sammen. Om man skal klare en medalje, blir det et langt mesterskap. Da er man avhengig av alle spillerne i troppen og at vi står sammen i med og motgang.

Sessy:

Det mest avgjørende er først å vinne kampen i kveld mot Sør-Korea. Og så er vi en stor enhet som jobber for hverandre – og det må fortsette å være kjennetegnet vårt langt ut i mesterskapet, det tror jeg er nøkkelen for å oppnå medalje i VM. #sterkeresammen