LSK OG LSK KVINNER HAR SKREVET UNDER PÅ EN SAMARBEIDSAVTALE FOR Å STYRKE JENTEFOTBALLEN PÅ ROMERIKE

 

Vi har inngått en avtale med LSK for å samarbeide rundt utviklingen av jentefotballen på Romerike. Hensikten med avtalen er å sikre god klubb-, spiller- og trenerutvikling, samt et tettere samarbeid mellom toppklubb og naboklubb.

Sportsjef i LSK Kvinner, Ranveig Karlsen, er klar på viktigheten av en slik avtale:

–Dette er veldig viktig. Både for oss med tanke på å få en oversikt over hvilke talenter som finnes der ute, men også for oss og LSK som en utviklingsarena, sier Ranveig.

–Vi har kompetanse, et fysisk og sportslig apparat. Så for oss er det selvfølgelig viktig å bidra med den kompetansen vi har ut mot jentefotballen på Romerike, og ikke bare sope inn til oss på en måte, sier Ranveig.

Med denne avtalen på plass skal LSK og LSK Kvinner sette ned et utvalg som skal jobbe for enda tettere samarbeid innad i LSK-familien, og som skal jobbe mot et felles mål om at tilbudet i begge klubber løftes ytterligere. I tillegg gjør denne samarbeidsavtalen at avstanden for jentespillere i begge klubber blir kortere, samt at dialogen forbedres rundt overganger og prøvespill.

Daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, legger ikke skjul på at deres jentespillere drømmer om å spille for LSK Kvinner – og at denne avtalen forenkler prosessene rundt nettopp dette:

–LSK Kvinner har jo disse samarbeidsavtalene med flere klubber, og dette er noe vi ønsker å være en del av. Vi ønsker å heve vår jentesatsning og med dette bedre og tettere samarbeidet, vil det gi jentene i vår klubb muligheten til å hospitere og trene hos LSK Kvinner. På den måten vil klubbene dele kompetanse og gi et enda bedre tilbud til våre jenter, sier Robert.

–LSK Kvinner er jo tross alt flaggskipet i området. Og vi har jo mange jenter i LSK som ser opp til jentene i LSK Kvinner. Ambisjonene og drømmene når de blir gamle nok og gode nok, er jo å spille for LSK Kvinner. Så med denne avtalen vil vi gjøre det enda lettere og mer attraktivt for våre egne jenter å kunne utvikle seg videre, sier Robert.

LSK og LSK Kvinner har allerede et samarbeid på plass administrativt. Daglig leder i LSK Kvinner, Stein Ellingsen, er klar på at et sportslig samarbeid med gutta også er naturlig:

–Vårt hovedpoeng videre er jo å ta den posisjonen som LSK har gjort med gutta. Det å rett og slett være stoltheten på Romerike og faktisk også vise det. Vi må fortsette å være proffe, ryddige og ta ansvar, sier han og legger til at et samarbeid med LSK føles naturlig, sier Stein.