Poengdeling på Intility etter straffescoring på overtid

Foto: Andreas K. Berge/Kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 08. aug 2022 Skrevet av: jonas

 

Dagens derby på Oslo Øst endte 1-1 etter en sen utligning fra hjemmelaget. Amanda Johnsson Haahr scoret vårt mål midtveis i førsteomgang, før eks-bird Elise Thorsnes satt et straffespark i det 94. spilleminutt.

Kampreferat

De første 20 minuttene av kampen er meget jevnspilt, uten at lagene kommer seg til noen store sjanser. Utover i omgangen tar vi mer over, og vi har mer og mer ball. Etter 27 minutter får Signe Holt Andersen ballen på høyresiden. Hu slår et godt innlegg langs bakken som Amanda Johnsson Haahr kontrollert setter i det lengste hjørnet, og vi leder 1-0 på Intility.

Etter scoringen fortsetter kampen i samme spor, og vi klarer å stå høyt på et hjemmelag som blir mer og mer frustrerte. Vi går til pause på stillingen 0-1, i det som har vært en god omgang for Birdsa.

Rett etter pause kommer VIF seg til en brukbar sjanse, men det blir ingen nettkjenning på hjemmelaget. Utover i omgangen sliter Vålerenga med å etablere et skikkelig trykk på oss, selv om de har mye ball.

Etter 70 minutter finter Andrea Wilmann seg gjennom halve VIF-laget før hun kommer seg til et skudd fra skrå vinkel. Kun en god Guro Pettersen hindrer oss fra å øke ledelsen.

Inn i de siste 20 minuttene av kampen kommer hjemmelaget seg til flere farligheter. Først går ballen rett over mål via en gulkledd fra fem meter, før VIF på påfølgende hjørnespark kommer seg til en god heading, men Moa Edrud plukker ballen elegant. Minuttet senere spilles en blåkledd fri i feltet og kommer seg forbi vår sisteskanse, men vinkelen blir for skrå og ballen settes via stanga og ut.

I de siste 10 minuttene av kampen kommer vi mer inn i kampen igjen, og vi har brukbar kontroll inn i overtiden. Dessverre rekker hjemmelaget å komme på en siste visitt, tre minutter på overtid, og de vinner et straffespark. Dette setter Elise Thorsens kontrollert i mål til 1-1.

Flere mål blir det ikke, og kampen ender 1-1 etter en sen utligning fra VIF. Vi tar med oss en meget god prestasjon fra Oslo Øst.

Kampfakta

Vålerenga 1-1 LSK Kvinner

27′ Amanda Johnsson Haahr (Assist: Signe Holt Andersen)

Lagoppstilling

4-3-3: Moa Edrud – Emilie Woldvik (c) – Katrine Winnem Jørgensen – Klara Rybrink – Oda  Johansen, Emma Stølen Godø – Ingrid Spord – Laura Gashi, Andrea Wilmann – Signe Holt Andersen – Amanda Johnsson Haahr

Innbyttere: Thiril Erichsen, Elise Thorud, Helene Dønnum Veum, Irene Dirdal (Inn 68′), Ina Gausdal (Inn 54′), Silje Kittilsen, Hanna Bråten

 

Neste kamp er borte mot Røa 14. august.

Vi – Oss – Sammen!