Nye koster på rekrutt

Sesongen 2019 bringer med seg et nytt trenerteam rundt vårt rekruttlag. Mini-birdsa ønsker å ta nye steg, og det skal Aleksander Ebbestad og Isabell Bachor sørge for.

Sist oppdatert: 06. mar 2019 Skrevet av: anna

 

Sesongen 2019 bringer med seg et nytt trenerteam rundt vårt rekruttlag. Mini-birdsa ønsker å ta nye steg, og det skal Aleksander Ebbestad og Isabell Bachor sørge for.

 

Aleksander Ebbestad er hovedtrener, og kommer fra Ull/Kisa, der han har vært de siste to sesongene. Han klarte blant annet to opprykk med damelaget deres i løpet av de fire siste sesongene. Aleksander er B-lisens trener, og det var nettopp på B-lisens kurset i fjor at han møtte Isabell Bachor. Der ble de bedre kjent, uten å vite at de skulle ende opp som kollegaer i LSK Kvinner allerede i år. Aleksander holder på med en lærerutdannelse på Norges Idrettshøyskole. Han har flere år bak seg også som kretsinstruktør i Akershus Fotballkrets. Gjennom den rollen kjenner han naturligvis godt til arbeidet LSK Kvinner har lagt ned de seneste årene.

Isabell Bachor er en kjent profil i vår spillerstall. Hun skal satse som spiller i år også, og er assistent for rekruttlaget ved siden av. Isabell har allerede vært trener i flere år, for naboklubben Fjellhamar FK sitt 02/03 lag. De jentene har nytt godt av Isabell sin erfaring og kompetanse de fire siste årene, siden 2015 sesongen.

Isabell sier at det viktigste for henne i denne rollen er å bidra til at spillerne tar nye steg. – Det er viktig at spillerne opplever at de nærmer seg A-laget. Vi trener etter de samme prinsippene og følger det samme treningsopplegget, selv om det er i litt mindre grad, forteller Isabell.

Hun gleder seg over å kunne bidra i klubben hun har vært i siden sommeren 2013, og ser det som et fint steg i sin egen trenerutvikling.

Aleksander uttrykker stor glede over å jobbe sammen med den tyske midtbaneterrieren. – Isabell er utrolig profesjonell. Hun har det i ryggmargen. Vi er begge glade over å trene en gjeng med jenter der fotballen kommer først, forteller Aleksander. – De er villige til å ofre mye og er en veldig fin og homogen gruppe.

Begge syntes det er flott at LSK Kvinner sitt A-lag har flere flotte lokale ambassadører. Malin Brenn, Sophie Roman Haug og Emilie Woldvik er alle ypperlige forbilder for hvilke steg det er mulig å ta.

I rekruttgruppa er det flere spillere som også har tatt store steg. Til neste samling på J17 landslaget er det hele tre mini-birds med.  Det er Thale Listerud, Nora Egenes og Mille Dalen. I tillegg har Mia Authen vært inne i landslagsvarmen, men er nå ute med skade. Thea Mikkelsen har vist seg frem på landsdelssamlingen, og blir forhåpentligvis tatt ut på neste J16.

Rekrutt jobber tett opp mot A-laget. Hver måned har de møter på tvers, der hovedtrener på A, Hege Riise er med – sammen med toppspillerutvikler Tom Arne Stormo. Stormo er også jevnlig med på rekrutt sine treninger, og er det naturlige bindeleddet mellom lagene.

I forrige uke kom rekruttlaget hjem etter en strålende treningsleir i Tyrkia. De måtte dra uten landslagsspillerne, men fikk med seg flere hospitanter i stedet. Thiril R. Erichsen (Nittedal IL), Helene D. Veum (Gjelleråsen IF), Kristina Vethe (Skedsmo FK), Hannah Veberg (Fjellhamar FK) og Madelen Smith (Lillestrøm SK) var alle med, og får velfortjent ros av trener Ebbestad. – Jeg syntes de tok nivået utrolig bra, og det er helt tydelig at det jobbes veldig bra i klubbene rundt oss.

Hovedtreneren kunne videre fortelle at uken i Tyrkia gav glimrende treningsforhold i tillegg til masse tid til lagbygging og sosialt samvær.

Rekruttlaget kan se frem mot seriestart med ro og fokus på at vinteren har gitt dem det de trenger i forberedelser.

Det øvrige støtteapparatet rundt Aleksander og Isabell er keepertrener Thomas Schou, lagleder May Gulbrandsen og Materialforvalter Thomas Listerud.