LSK Kvinner 0-3 Rosenborg

Foto: Andreas Kristoffer Berge/Kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 28. jun 2021 Skrevet av: jonas

 

Kampreferat

Publikum var endelig tilbake i LSK-hallen og det var duket for storkamp i Toppserien da Rosenborg kom på besøk. Det ble gjort én endring i startoppstillingen fra laget som slo Klepp 1-5 i midtuken, Sophie Román Haug kom inn i laget for Thea Kyvåg.

Ønsker du å støtte klubben på en enkel og morsom måte, samtidig som du kan vinne flotte premier? Meld deg inn i Målklubben 2021 her!

I de første minuttene av kampen skjer det ikke så mye, og ingen av lagene tar skikkelig tak i kampen. Etter 9 minutter kommer Emilie Woldvik seg til et skudd fra venstre som stryker tverrliggeren, Rosenborg-keeperen har ikke helt kontroll på den. De neste minuttene har Rosenborg litt mer kontroll og de kommer seg til flere innlegg. Ida Norstrøm har full kontroll i feltet, og plukker alle innlegg mesterlig fra Rosenborg-spillerne.

Etter 18 minutter er LSK Kvinner millimetere fra å ta ledelsen. Emilie Woldvik kommer seg til skudd som sneier foten til Justine Vanhaevermaet. Marginene er dessverre ikke med Birdsa i denne situasjonen. I påfølgende minutter kommer LSK Kvinner seg til flere brukbare muligheter, men Rosenborg rydder unna i egen boks.

Etter en god periode for Birdsa får Rosenborg muligheten til et skudd fra 16 meter. Skuddet blir blokkert og ender i beina til en Rosenborg-spiller på 20 meter. Det skytes fra distanse og ballen limes via krysstangen og inn. Keeper er sjanseløs, og 0-1 er et faktum etter 25 spilte minutter.

I perioden etter målet kommer LSK Kvinner seg til flere farligheter, og etter 32 minutter finter Camilla Linberg seg forbi halve Rosenborg-forsvaret før hun skaffer et frispark på hjørnet av 16-meteren. Dette tas kort og Mille Ivi Christensen kommer seg til et skudd, men Rosenborg blokkerer skuddet.

Etter dette er det ingen av lagene som kommer seg til noen store muligheter. Kampen preges litt av flere dødballer til begge lag, men keeperne har god kontroll i egen boks. Lagene går til pause på stillingen 0-1.

I 2. omgang er det LSK Kvinner som får den første muligheten. Mille Ivi Christensen finter seg fint innover fra høyre og slår et hardt innlegg langs bakken. Sophie Román Haug er centimetere fra å pirke den inn med foten. Etter dette kommer Birdsa seg til et par langskudd, men Rosenborg har god kontroll i bakre rekker. Etter et godt slått hjørnespark i det 58. spilleminutt fra Emilie Woldvik, heades det i tverrliggeren! Dessverre er marginene nok en gang ikke med LSK Kvinner.

I det 70. minutt får Rosenborg et frispark rett utenfor 16-meteren som omsettes på vakkert vis til 0-2. Etter dette blir det mer og mer LSK Kvinner, som jakter en redusering, og det satses naturlig nok mer offensivt. Dette fører til at Rosenborg kontrer inn 0-3, som også blir sluttresultatet. Årets første tap er et faktum. Birdsa var gode i flere perioder, og de hadde absolutt fortjent mer enn det resultatet tilsier.

Kjøp årets sesongkort her!

Kampfakta

LSK Kvinner 0-3 Rosenborg

LSK Kvinner XI: Ida Norstrøm, Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Justine VanhaevermaetNora Eide Lie, Mille Ivi Christensen, Camilla Linberg, Emilie Haavi(c), Sophie Román Haug.

Innbyttere: Thiril Erichsen, Casandra Lüthcke, Isabell Bachor (Inn 78. min), Mia Authen, Mimmi Löfwenius Veum (Inn 58. min), Thea Kyvåg (Inn 89. min).

Neste kamp er allerede førstkommende onsdag når LSK Kvinner spiller borte mot Sandviken klokken 18:00. Se kampen på NRK 2 eller følg liveoppdateringer på vår twitterkonto.

Vi-Oss-Sammen!