Helene Dønnum Veum flyttes opp til a-stallen

Sist oppdatert: 13. jan 2023 Skrevet av: jonas

 

Helene Dønnum Veum (18), som kom til klubben i 2019, har blitt flyttet opp fra Minibirdsa til a-laget. Forsvarsspilleren fra Jessheim er med det en fullverdig del av vår a-stall. 

-Det er utrolig deilig å være en del av denne gjengen, og å kunne spille med de og å utvikle meg. Jeg var jo med en del i fjor, og jeg trivdes veldig, men å nå være en fast del av a-laget er veldig stas. De er en veldig fin gjeng, og jeg føler meg automatisk som en del av gruppa, uavhengig av om jeg er en del av a-stallen eller ikke. Nå kan jeg komme å gå som jeg vil, og har en egen fast plass i garderoben, sier Helene.

Helene har spilte mesteparten av sin fotball i Ull/Kisa, med unntak av et par sesonger i Gjelleråsen IF, før hu signerte for rekruttlaget i 2019. 

-Ambisjonene mine er å bli så god som jeg vet jeg kan. Jeg ønsker å bli en etablert a-lagsspiller og eventuelt se hvor langt jeg kan nå derfra. Om en etablerer seg i Toppserien vil jo mulighetene komme, både på landslaget og i utlandet. Jeg setter meg heller delmål på veien mot noe større, slik at jeg får masse glede på veien. Målet om å bli en del av a-laget er oppnådd, nå sikter jeg meg inn på å få mer spilletid i Toppserien, sier Helene.

I sommer ble det debut på a-laget både i NM og i Toppserien. I tillegg var Helene for første gang med på samlinger med J18- og J19-landslagslaget, som ble kronet med mål i debuten.

-Det var utrolig stort å debutere for LSK Kvinner, og det var en ekstremt deilig følelse. Det var en opplevelse som en kjenner veldig godt på, og som jeg bruker videre som en motivasjon til å jobbe på enda hardere. Det tenner meg, og får meg til ville å jobbe på videre for å bli enda bedre, sier Helene.

Helene røk dessverre korsbåndet på tampen av fjorårets sesong. 18-åringen er klar på at veien tilbake blir tøff, men legger ikke skjul på at det å bli en del av a-laget gir en motivasjonsboost.

-Jeg røk korsbåndet i november i inne-KM og skal opereres i slutten av måneden. Jeg tar det litt som det kommer, men jeg er veldig klar for å begynne opptreningsperioden så fort jeg får lov til det. Jeg har et godt støtteapparat rundt meg, som jeg vet kommer til hjelpe meg. Vi har lagd en god plan, så det kommer nok til å gå veldig fint fremover, sier Helene.

-Det kommer til å bli en berg-og-dal-bane på mange måter for å komme tilbake, men med mine flotte lagvenninner og støtteapparatet i ryggen har jeg troen på at dette vil gå veldig bra. Det å bli flyttet opp til a-stallen gir meg en ekstra motivasjon. Å kunne være en fast del av denne gjengen kommer til å gi meg energi og motivasjon på veien tilbake, sier Helene.

Fungerende sportssjef Stein Ellingsen er tydelig på at skaden til Helene ikke har noe å si på hvor stor tro klubben har på 18-åringens fotballferdigheter. Det at forsvarsspilleren nå blir en del av a-laget hadde skjedd uavhengig av skaden.

-Helene er ung, og vi ser på hu som en fotballspiller for fremtiden. Det at hu ble skadet betyr ikke noe for hvordan vi tenker på henne som en spiller i klubben på sikt. Vi flytter henne opp nå får å vise Helene at vi ønsker å satse på henne fremover, og at det kommer mange gode år etter skaden, sier Stein.

-Helene er en veldig voksen fotballspiller med bra fysikk og et godt fotballhode. Hu er en skikkelig god midtstopper, som også i tillegg er lokal. Helene har tatt stegene hele veien fra hu kom til klubben. Helt fra hu var hospitant hos rekrutt til nå, og hun er en veldig seriøs, proff og ydmyk spiller. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Stein.

Hele klubben gleder seg til å se deg tilbake på banen, Helene!

VI – OSS – SAMMEN